Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022

Κορονοϊός – Τζανάκης: Όσοι δεν φορούν μάσκα έχουν ευθύνη για όσους μολύνουν

Στον δημόσιο λόγο πλέον ενσωματώθηκε και η δαιμονοποίηση της ατομικότητας, πλέον με τον κάθε πολίτη να παίρνει την αποκλειστική ευθύνη για ό,τι συμβεί, αν ο περαστικός του μολυνθεί ή ακόμα χειρότερα ενταχθεί σε ΜΕΘ επειδή ο πρώτος…δεν φορούσε μάσκα και ο δεύτερος δεν έλαβε ο ίδιος προσωπική ευθύνη.

Λόγοι που θυμίζουν καθεστώς ολοκληρωτισμού και που έχουν εχθρότητα ως προς την ατομική σφαίρα, συνεχίζονται να ακούγονται ακόμα και έως σήμερα, παρά της χαλάρωσης των μέτρων.

Ο καθηγητής, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, υπογράμμισε ότι πρέπει οι πολίτες να εξακολουθούν να φοράνε μάσκα για να προστατέψουν και τους άλλους, αλλά και ειδικά όσους έχουν υποκείμενο νόσημα.

Είπε επιπλέον ότι δεν είμαι μόνο ατομική ευθύνη, αλλά και συλλογική “σε κάποιον βαθμό”, μια φράση που ανοίγει ερωτηματικά για το μέλλον του κόσμου και το πως θα αντιλαμβάνεται την ατομική ελευθερία η μελλοντική γενιά με την σταδιακή συρρίκνωση και απαξίωση της. Στην Σουηδία πλέον, ο καθένας παίρνει ατομική ευθύνη – ναι, και οι ευπαθείς ομάδες-.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares