Τελευταία Νέα

Κορωνοϊός – Σκωτία: Παράταση του lockdown «τουλάχιστον ως τα μέσα Φεβρουαρίου»

Στη σχετική ανακοίνωση προχώρησε η Νίκολα Στέρτζον – Αρχές Ιανουαρίου είχαν ανακοινωθεί αυστηροί περιορισμοί διάρκειας ενός μήνα…

Η Σκωτία θα παραμείνει σε lockdown μέχρι τουλάχιστον τα μέσα Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η Νίκολα Στέρτζον…

Μιλώντας στο Κοινοβούλιο της Σκωτίας, η πρωθυπουργός της χώρας είπε: «Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε σήμερα το πρωί να διατηρήσει τους περιορισμούς που ισχύουν επί του παρόντος».

«Αυτό σημαίνει ότι οι περιορισμοί του lockdown – συμπεριλαμβανομένης της αυστηρής απαίτησης για παραμονή στο σπίτι – θα παραμείνουν σε ισχύ σε όλη την ηπειρωτική Σκωτία και ορισμένες νησιωτικές κοινότητες έως τουλάχιστον τα μέσα Φεβρουαρίου».

Η Στέρτζον πρόσθεσε ότι ήλπιζε πως η «αυστηρότερη μορφή lockdown» που είχε αποφασιστεί στις αρχές Ιανουαρίου, δεν θα κρατούσε για «πάρα πολύ καιρό», ενώ ορισμένα μέτρα όπως η κάλυψη προσώπου, η κοινωνική αποστασιοποίηση και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί «είναι πιθανό να είναι απαραίτητα για κάποιο χρονικό διάστημα».

Όσον αφορά τα εμβόλια, η Στέρτζον είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε καλό δρόμο να χορηγεί 400.000 δόσεις την εβδομάδα έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares