Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός: Σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου Ξάνθης…..

Μετά τον θάνατο ενός ηλικιωμένου από κορονοϊό, η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη τέθηκε σε καραντίνα από σήμερα (25.03.2020) το απόγευμα, στις 18.00, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την τροφοδοσία των κατοίκων. Η καραντίνα θα ισχύσει έως τις 9 Απριλίου, οπότε το θέμα θα επανεξεταστεί.

Νωρίτερα, σήμερα έγινε γνωστό ότι πέθανε από κορονοϊό ένας ηλικιωμένος, από την περιοχή του Δήμου Μύκης.

Στην Ξάνθη έχουν καταγραφεί συνολικά 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 4 στην πόλη, 3 στην ορεινή ζώνη και 1 στη Διομήδεια.

Νέα στοιχεία για τον περιορισμό κυκλοφορίας
Να σημειωθεί ότι ο. Χαρδαλιάς έδωσε και νεότερα στοιχεία για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού στην κυκλοφορία.

Όπως είπε όσοι φροντίζουν αδέσποτα εκτός δήμου και κατοικίας θα πρέπει να απευθυνθούν στις φιλοζωικές και του δήμους.

Για όσους φροντίζουν αδέσποτα εντός δήμου και κατοικίας, θα πρέπει να πάρουν σχετική βεβαίωση από την ΚΕΔΕ για πιστοποιητικό, που θα έχει διάρκεια 3 ώρες.

Για τους ταξιδιώτες που ήρθαν από Ισπανία, είπαν ότι όλοι ενημερώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, πρώτα οι νοσούντες και εν συνεχεία οι υπόλοιποι και μάλιστα κάποιοι που βγήκαν αρνητικοί αποχώρησαν και τέθηκαν σε κατ΄οίκον καραντίνα και θα αποχωρήσουν και οι άλλοι που δεν νοσούν.

Από τους 21 κρούσματα, οι 20 παρέμειναν στο ξενοδοχείο σε καραντίνα και ο ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία. Στο ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο σε καραντίνα παρέμειναν και όλοι όσοι ήθελαν να παραμείνουν κοντά στα αγαπημένα του πρόσωπα.

 

newsit

Shares