Τρίτη , 26 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Κορωνοϊός: Ραγδαία Εξέλιξη – Bάζει «λουκέτο» σε όλες τις εκκλησίες μέχρι τις 3 Απριλίου η Ιταλία…

Εξακολουθεί να αυστηροποιεί τα μέτρα που λαμβάνει η Ιταλία για τον κορωνοϊό, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος ανακοίνωσε γενικευμένη καραντίνα σε όλη τη χώρα, προκειμένου να περιοριστεί ο ιός.

Στον «χορό» των περιορισμών και απαγορεύσεων μπαίνει και η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, η οποία πήρε την απόφαση να κλείσει όλους τους ναούς της Ρώμης μέχρι και τις 3 Απριλίου.

Όπως αναφέρει το Reuters, η σχετική απόφαση αναφέρεται σε διάταγμα που υπέγραψε ο καρδινάλιος Angelo De Donatis, αντιπρόσωπος του Πάπα Φραγκίσκου και αφορά σε τουλάχιστον 900 ενοριακούς και ιστορικούς ναούς της ιταλικής πρωτεύουσας. Είχε προηγηθεί η απαγόρευση όλων των μυστηρίων εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοιού που πλήττει τη χώρα.

Επιπλέον, το εν λόγω διάταγμα, άρει την υποχρέωση των ιερέων να παρευρίσκονται στις λειτουργίες της Κυριακής και σε οποιεσδήποτε άλλες μαζικές τελετουργίες, ενώ επιτρέπει συναθροίσεις πολύ λίγων ατόμων στα μοναστήρια. Ήδη, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό έχει κλείσει και ο Πάπας έχει ακυρώσει το πρόγραμμά του για δύο εβδομάδες, ενώ απηύθυνε το μέσω διαδικτύου την περασμένη Κυριακή 8/3 το μήνυμά του στους πιστούς.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares