Τετάρτη , 8 Δεκεμβρίου 2021
Τελευταία Νέα

Κορωνοϊός: Προς lockdown οδηγείται Θεσσαλονίκη και Λάρισα -Ποια μέτρα θα ανακοινώσουν για Αττική…

Κορωνοϊός: Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, άμεσα, ίσως μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας, η Θεσσαλονίκη αναμένεται να “κοκκινήσει”. Να περάσει δηλαδή από το επίπεδο “Αυξημένης επιτήρησης” στο επίπεδο “Αυξημένου κινδύνου”.

Σύμφωνα με το Τhestival, αύριο η Θεσσαλονίκη θα απασχολήσει την συνεδρίαση της επιτροπής των επιστημόνων και το πιο πιθανό σενάριο θέλει την πόλη να αλλάζει επίπεδο κινδύνου και να περνά στο κόκκινο.

Τα νέα μέτρα που βρίσκονται στο «τραπέζι» και το γενικευμένο lockdown
Το χθεσινό σοκ των 1.200 κρουσμάτων διαδέχθηκε σήμερα νέο σοκ, καθώς έσπασε το φράγμα και των 1.500. Άλλωστε, πολλοί είναι οι ειδικοί που αυτές τις μέρες τόνιζαν πως αν η Ελλάδα ξεπεράσει τα 2.000 κρούσματα σε καθημερινή βάση τότε οδεύουμε ολοταχώς προς νέο lockodown.

Σύμφωνα, λοιπόν με πληροφορίες, εάν τα πράγματα χειροτερέψουν, πριν την επιβολή καθολικού lockdown τα επόμενα μέτρα που μελετά η κυβέρνηση είναι:

Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πώς θα εφαρμοστεί, ενώ ήδη εφαρμόζεται για τους νομούς που βρίσκονται σε επίπεδο συναγερμού 4. Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό σε αυτές τις περιοχές. Συγκεκριμένα, δεν επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού για την Κοζάνη και για την Καστοριά που είναι στο κόκκινο.
Λουκέτο στην εστίαση. Στο τραπέζι είναι το μέτρο τύπου Παρίσι, δηλαδή να κλείνουν τα καταστήματα εστίασης από τις 9 το βράδυ.

Στο άμεσο διάστημα θα εξεταστεί η διακοπή (απαγόρευση) κυκλοφορίας να γίνεται νωρίτερα από τις 00:30. Πρόκειται για ένα μέτρο που έχει ήδη προταθεί στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων.
Αύξηση της τηλεργασίας

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares