Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Κορονοϊός – Πράσινο φως σε επικαιροποιημένο εμβόλιο για βρέφη ηλικίας έξι μηνών και άνω

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε περισσότερες ταχύρυθμα εμβόλια για τον κορονοϊό με κοινό αυτή τη φορά, μωρά ηλικίας έξι μηνών και άνω, έχοντας ξεκινήσει ήδη τη διανομή τους την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.

Αυτή η επέκταση της εξουσιοδότησης χρήσης έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνει την καταλληλότητα για τα μωρά, τα νήπια και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας να λαμβάνουν ενισχυτικές δόσεις δισθενούς mRNA της Pfizer ή της Moderna.

Σύμφωνα με το Rebel News, “Το δισθενές ενισχυτικό κυκλοφορεί στο ευρύ κοινό, παρόλο που δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ σε ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο της FDA, Δρ. Ρόμπερτ Κάλιφ, «περισσότερα παιδιά έχουν τώρα την ευκαιρία να ενισχύσουν την προστασία τους έναντι του COVID-19 με ένα δισθενές εμβόλιο για τον κορονοϊό και ενθαρρύνουμε τους γονείς και τους φροντιστές όσων δικαιούνται να το εξετάσουν – ειδικά καθώς προχωράμε στις διακοπές και τους χειμερινούς μήνες όπου περισσότερος χρόνος θα αφιερωθεί σε εσωτερικούς χώρους». Τόσο τα ενημερωτικά δελτία Pfizer και Moderna για παρόχους υγειονομικής περίθαλψης περιλαμβάνουν προειδοποιήσεις και προφυλάξεις για αλλεργικές αντιδράσεις, μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα, συγκοπή (λιποθυμία), τροποποιημένη ανοσοικανότητα και περιορισμένη αποτελεσματικότητα που «μπορεί να μην προστατεύουν όλους τους λήπτες εμβολίων».

Επιπλέον, κάθε ενημερωτικό δελτίο περιγράφει τα ακόλουθα:

  • «Η FDA έχει εγκρίνει την επείγουσα χρήση του εμβολίου Pfizer-BioNTech/Moderna για τον COVID-19, τα οποία δεν είναι εμβόλια εγκεκριμένα από τον FDA.
  • Οι σημαντικοί γνωστοί και πιθανοί κίνδυνοι και οφέλη του Εμβολίου και ο βαθμός στον οποίο αυτοί οι κίνδυνοι και τα οφέλη είναι άγνωστοι.»
  • Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τη συγχορήγηση κανενός δισθενούς εμβολίου με άλλα εμβόλια.
  • Πρόσθετες ανεπιθύμητες ενέργειες, μερικές από τις οποίες μπορεί να είναι σοβαρές, μπορεί να γίνουν εμφανείς με την πιο ευρεία χρήση του εμβολίου».

 

Ο φυσικός του τμήματος επειγόντων περιστατικών, ο Δρ. Marc Benoit, αμφισβήτησε εάν η κατάσταση στα παιδιά ήταν πραγματικά επείγουσα ανάγκη που δικαιολογούσε αυτήν την ανταπόκριση ήδη από τον Μάιο του 2021. Από τότε, έχουν υπάρξει πολλές αναφορές για τραυματισμούς σε ανηλίκους μετά την ένεση. Ένας έφηβος που πάσχει από επιληπτικές κρίσεις, ένας άλλος τώρα  σε αναπηρικό αμαξίδιο και η συμμετέχουσα στην κλινική δοκιμή της Pfizer, η Maddie De Garay, η οποία έχει εγκαταλειφθεί από το ιατρικό ίδρυμα. Ο FDA φαίνεται επίσης να αγνοεί τον σωρευτικό κίνδυνο μιας ανεπιθύμητης ενέργειας, όπως η μυοκαρδίτιδα σε άνδρες ηλικίας 12 έως 17 ετών, όπως ανακάλυψε η ανεξάρτητη αναλύτρια δεδομένων Kelly Brown.

πηγή: RebelNews

Shares