Σάββατο , 15 Αυγούστου 2020
Τελευταία Νέα

Κορωνοϊός – Ποδόσφαιρο: Ανατροπή δεδομένων για την επιστροφή της Serie Α…

Κορωνοϊός – Ποδόσφαιρο: Ανατροπή δεδομένων για την επιστροφή της Serie Α...

Ο Υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας, Βιντσέντζο Σπανταφόρα έκανε λόγο για πλήρη αβεβαιότητα όχι μόνο για τη συνέχιση των προπονήσεων των ομάδων από τις 4 Μαΐου, αλλά και την επανέναρξη του πρωταθλήματος γενικότερα καθώς η χώρα εξακολουθεί να πλήττεται από την πανδημία του κορωνοϊού…

Κι ενώ όλοι στην Ιταλία ετοιμάζονταν σιγά, σιγά για μια πρώτη κίνηση επιστροφής στην κανονικότητα, με την άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων από τις 4η Μαϊου, όλα πλέον είναι στον… αέρα.

Κι αυτό με τον πλέον επίσημο τρόπο καθώς ο Υπουργός Αθλητισμού Βιτσέντζο Σπανταφόρα έφερε νέα δεδομένα με τις δηλώσεις του, οι οποίες έγιναν λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Ροδόλφο Ταβάνα, ιατρικού εκπροσώπου στην επιτροπή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για τον κορωνοϊό.

«Την Τετάρτη θα υπάρξει κρίσιμη συνάντηση με την Ομοσπονδία όπου θα μου παρουσιάσουν το πρωτόκολλο για τις προπονήσεις των ομάδων της Serie A. Σήμερα δεν μπορώ να δώσω καμία διαβεβαίωση όχι για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, αλλά ακόμη και για την έναρξη των προπονήσεων στις 4 Μαΐου, αν δεν ξεκαθαρίσει πρώτα η κατάσταση σε όλη τη χώρα», είπε ο Σπανταφόρα και στη συνέχεια εξαπέλυσε βέλη κατά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

«Αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο… Υπάρχουν κι άλλα αθλήματα και υπάρχει κυρίως κι ο απλός κόσμος που θέλει να αθληθεί και καθημερινά λαμβάνω χιλιάδες ερωτήσεις γι’ αυτό το θέμα», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε με νόημα όταν ρωτήθηκε για το αν σε περίπτωση επανεκκίνησης του πρωταθλήματος οι αγώνες θα μεταδίδονται κι από ελεύθερα κανάλια.

«Όταν έθεσα για πρώτη φορά αυτό το θέμα, υπήρξε μεγάλη αντπαράθεση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Sky και της Λίγκας και το θέμα είναι πραγματικά πολύ δύσκολο. Πρέπει να βάλουμε σε μια σειρά όλα τα ζητήματα, ωστόσο θέλω να πω κάτι. Όταν το ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες ζητά από την κυβέρνηση να παρέμβει για να δώσει λύσεις, όταν όμως η κυβέρνηση παρεμβαίνει και σε άλλα θέματα δημοσίου συμφέροντος τότε το ποδόσφαιρο επικαλείται το αυτοδιοίκητο».

Όμως, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά ούτε για τις προπονήσεις, ούτε για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Πρέπει να συνεχιστεί το ποδόσφαιρο, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο… Στις 4 Μαΐου σταδιακά η χώρα θα κάνει την επανέναρξή της και έπειτα θα δούμε για το ποδόσφαιρο. Ακόμα κι αν οι ποδοσφαιριστές γυρίσουν στις προπονήσεις, αυτό δεν θα σημάνει ότι θα επιστρέψει και το πρωτάθλημα σύντομα…» ήταν τα λόγια του.

protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares