Παρασκευή , 23 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Κορονοϊός: Ποιες χώρες στην Ευρώπη κλείνουν τα σύνορα….

Κορονοϊός: Ποιες χώρες στην Ευρώπη κλείνουν τα σύνορα....

Ο κορονοϊός πλανάται πάνω από την Ευρώπη και κάποιες χώρες θεωρούν ως λύση να κλείσουν τα σύνορά τους.

Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο κορονοϊός η Δανία θα κλείσει προσωρινά τα σύνορά της αύριο Σάββατο για τους υπηκόους ξένων χωρών όπως ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός της χώρας.

“Σε όλους τους τουρίστες, σε όλα τα ταξίδια, τις διακοπές και σε όλους τους ξένους που δεν μπορούν να αποδείξουν έναν αξιόπιστο λόγο για να εισέλθουν στη Δανία, θα τους απαγορεύεται η είσοδος στα σύνορα της χώρας” δήλωσε η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν.

Το κλείσιμο των συνόρων δεν αφορά τις μεταφορές προϊόντων, όπως τροφίμων, φαρμάκων και βιομηχανικών εξοπλισμών.

Η Πολωνία θα απαγορεύσει στους ξένους να εισέρχονται στη χώρα, από την Κυριακή, και θα επιβάλλει καραντίνα διάρκειας 14 ημερών στους πολίτες της που επιστρέφουν από το εξωτερικό, επιχειρώντας να αναχατιστεί έτσι ο κορονοϊός, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι.

“Το κράτος δεν θα εγκαταλείψει (τους πολίτες του). Εντούτοις, βάσει της υφιστάμενης κατάστασης, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να αφήσουμε τα σύνορά μας ανοικτά στους ξένους”, επισήμανε ο Μοραβιέτσκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι στα εμπορικά κέντρα θα χρειαστεί να κλείσουν ορισμένα καταστήματα, ενώ εστιατόρια, μπαρ και καζίνο θα κλείσουν επίσης. Οι δημόσιες συναθροίσεις θα επιτρέπονται μονάχα εάν ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν υπερβαίνει τους 50. Η Πολωνία έχει επιβεβαιώσει 68 κρούσματα του νέου κορονοϊού και έναν θάνατο.

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Γκεόργκι Ζαχάρια είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τους ομολόγους του της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, κατά την διάρκεια της οποίας συμφώνησαν, από αύριο 14 Μαρτίου, να κλείσουν τα σύνορα για τους πολίτες των χωρών εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Σε σχετική ανακοίνωση προέβη η προεδρία της Γεωργίας.

«Αποφασίσθηκε, να ανασταλεί προσωρινά η μετακίνηση πολιτών μέσω των συνόρων Γεωργίας-Αρμενίας- Αζερμπαϊτζάν, από τις 14 Μαρτίου για διάστημα 10 ημερών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

newsit

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares