Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Κορονοϊός: Όταν ο συριζαίος καθηγητής τασσόταν υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Από τη στιγμή που έγινε μέλος του think tank του ΣΥΡΙΖΑ ο καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας έκανε μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα στις επιστημονικές του απόψεις: τον περασμένο χρόνο καλούσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε υποχρεωτικό εμβολιασμό, τώρα τον καταγγέλλει.

«Αν δεν υπάρξει άμεσος και μαζικός εμβολιασμός στη χώρα μας, δυστυχώς, πριν από τα Χριστούγεννα, θα πάμε για σκληρό lockdown γιατί κανείς δεν μπορεί να αντέξει το ηθικό κόστος χιλιάδων νεκρών», δήλωνε στο iefimerida ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, στις 8 Νοεμβρίου, και τασσόταν, τότε, ανοιχτά υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Εν μέσω υγειονομικής κρίσης έπρεπε, σύμφωνα με τον Καθηγητή Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή της Σορβόννης, να υπάρξει υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. «Υπάρχει το ατομικό δικαίωμα αλλά και η υποχρέωση προστασίας των συνανθρώπων μας. Στη Γαλλία δε συμμετέχει κανείς σε απεργιακά κινήματα αν δεν είναι εμβολιασμένος. Δεν κάθεται για καφέ αν δεν έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού. Όλα αυτά είναι μια μορφή υποχρεωτικότητας και τα εφάρμοσαν οι Γάλλοι ήδη από το καλοκαίρι. Η πανδημία είναι μείζον υγειονομική κρίση με οικονομικές συνέπειες. Το να μείνουμε ζωντανοί είναι καθήκον μας», έλεγε, σε δηλώσεις του στο iefimerida.

Ωστόσο, όταν προσκλήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ  άλλαξε απόψεις ( ; ), εγκατέλειψε την επιστημονική του ταυτότητα και συμμορφώθηκε με την κομματική γραμμή.

«Ακου 100€ τον μηνα προστιμο! Για αυτο εγραφε ο σκερτσος για τους ηλικιωμενους χθες Αυτο δεν ειναι υποχρεωτικος εμβολιασμος Αυτο ειμαι πινοσετικης εμπνευσης χαράτσι και ατομικη ευθυνη μεχρι να δυσει ο ήλιος. Μπλεξαμε», έγραφε ο καθηγητής.

 

πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares