Παρασκευή , 5 Μαρτίου 2021
Τελευταία Νέα

Κορoνοϊός: Ο νέος κατάλογος ακυρώσεων σε θέατρα, μουσικές σκηνές και μουσεία….

Αναβάλλει δράσεις το Μουσείο της Ακρόπολης, δεν κάνουν πρεμιέρα Πάολα – Κουρκούλης, κατεβαίνει το «Hairsprey» του Μάρκου Σεφερλή


Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται και σήμερα οι ακυρώσεις και οι αναβολές στα εγχώρια καλλιτεχνικά θεάματα υπό τον φόβο του κορωνοϊού. Θέατρα, μουσικές σκηνέςμεγάλες πίστες, γκαλερί αλλά και μουσεία αναστέλλουν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του ακόμη κι αν δεν ανήκουν στην…απαγορευμένη ζώνη των χώρων που φιλοξενούν άνω των 1000 θεατών.

Μουσειο_Ακροπολης
Το Μουσείο της Ακρόπολης αναβάλει τις προγραμματισμένες για τις δύο επόμενες εβδομάδες παρουσιάσεις του

Παρότι, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν υπάρχει απόφαση για κλείσιμο των μουσείων της χώρας, το Μουσείο της Ακρόπολης αποφάσισε, σε πρώτη φάση, να αναβάλλει, για τις δύο επόμενες εβδομάδες τις παρουσιάσεις «Ένας περίπατος στο Μουσείο με τον αρχαιολόγο», «Το χαμένο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου» και «Σμίλη και Μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης. Κατά τα άλλα η λειτουργία του Μουσείο συνεχίζεται κανονικά μέχρι νεωτέρας.

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ
Όσον αφορά στα μουσικά δρώμενα, στην ήδη μεγάλη λίστα των αναβολών, προστίθεται το λαϊκό σχήμα Πάολας – Nίκος Κουρκούλης η πρεμιέρα του οποίου, στο νυχτερινό κέντρο «Theatro» είχε προγραμματιστεί για τις 13 Μαρτίου. Το πότε και εάν τελικά θα ξεκινήσουν θα εξαρτηθεί άμεσα από τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορoνοϊού.

Λυρα2
«Οι λύρες της στεριάς και της θάλασσας» είναι ανάμεσα στις εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών που αναβάλλονται

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανακοίνωσε πριν από λίγο πως αναστέλλει τις παρακάτω εκδηλώσεις: John Psathas: “Νο Man’s Land”,  (14/3),  Οι λύρες της στεριάς και της θάλασσας (18/3), Frankfurt Radio Symphony – Andrés Orozco-Estrada, Joshua Bell (21/3) , Ήρωες ΙΙ – Κρατική Ορχήστρα Αθηνών & Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας (24/3). Το αντίτιμο του εισιτηρίου θα επιστραφεί με τον ίδιο τρόπο που αυτό αγοράστηκε. Οι υπόλοιπες προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Παράλληλα, η προγραμματισμένη για τις 21 Μαρτίου συναυλία των Χατζηφραγκέτα στο Piraeus 117 Academy μεταφέρεται στις 8 Μαΐου 2020 στον ίδιο χώρο. Όσοι έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια μπορούν είτε να τα χρησιμοποιήσουν στη νέα ημερομηνία είτε να τα εξαργυρώσουν.

Μαρια_Καλλας
Το Φθινόπωρο θα ανέβει, τελικά, στο θέατρο «Ολύμπια» η παράσταση του «Maria Callas Forever»

Αναβολή έχουμε και για την ενδιαφέρουσα μουσική παράσταση «Maria Callas For Εver» που επρόκειτο να παρουσιαστεί στις 14 Μαρτίου στο «Ολύμπια, Δημοτικό Θέατρο Μαρία Κάλλας». Το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να την παρακολουθήσει το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Σλουθ_Χατζακης
Αναβολή για τις 21 Απριλίου παίρνει η πρεμιέρα του “Σλούθ, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, στο «Από Μηχανής Θέατρο»

ΘΕΑΤΡΑ
Η θεατρική δραστηριότητα της Αθήνας παραμένει αρκετά ενεργή, μέχρι στιγμής παρόλα αυτά υπάρχουν παραστάσεις που κατεβαίνουν άρον- άρον αλλά και κάποιες που δεν θα κάνουν την προγραμματισμένη για τις επόμενες εβδομάδες πρεμιέρα τους. Ανάμεσά τους είναι και το έργο “Σλούθ” του Άντονι Σάφερ, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, με πρωταγωνιστές τους Σωτήρη Χατζάκη και Δημήτρη Μυλωνά που. Η πρεμιέρα του, αντί για τις 21 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου στο «Από Μηχανής Θέατρο»

Σεφερλης
Κατεβαίνει το μιούζικαλ «Hairsprey» με τον Μάρκο Σεφερλή

Πρόωρο τέλος και για το «Hairsrpey», το μιούζικαλ που φιλοξενούσε το θέατρο «Ακροπόλ» με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Σεφερλή και την συμμετοχή των Κώστα Κόκλα, Ντορέττας Παπαδημητρίου, Παναγιώτης Πετράκης και Ησαία Ματιάμπα

Η δε παράσταση που φιλοξενεί το «Premise Comedy Club», το «#Χάσταγκ» με το Ζήση Ρούμπο και τον Αριστοτέλη Ρήγα, δεν θα προχωρήσει σε παράταση όπως είχε ανακοινώσει.

ΚΘΒΕ
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ακυρώνει όλες τις παραστάσεις Βρεφικής, Παιδικής, Νεανικής Σκηνής και Θεάτρου Σκιών.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Όσον αφορά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Θεσσαλονίκης το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή λειτουργίας της Δραματικής Σχολής του και των θεατρικών εργαστηρίων και την ακύρωση τόσο των ξεναγήσεων όσο και των παραστάσεων της Βρεφικής, Παιδικής, Νεανικής Σκηνής αλλά και του Θεάτρου Σκιών.

Στο μεταξύ, στις 15, 16 και 17 Μαΐου 2020  μεταφέρεται η διεξαγωγή του B.C.C. Festival Χορού στη Θεσσαλονίκη που θα φιλοξενηθεί στο  Θεατρο «Αθήναιον».

 

πρωτο θεμα

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares