Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κορωνοϊός: Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη για νυχτερινές εξόδους βουλευτών του

Οι ιαπωνικές αρχές κήρυξαν αυτόν τον μήνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τόκιο κι άλλες περιοχές για να αναχαιτίσουν την αιφνίδια αύξηση στα κρούσματα…

Συγγνώμη ζήτησε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα για την νυχτερινή έξοδο βουλευτών του κόμματός του σε κέντρα διασκέδασης την ώρα που η κυβέρνησή του έχει ζητήσει από τον κόσμο να αποφεύγει τις μη απαραίτητες εξόδους από το σπίτι σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της COVID-19.

Η είδηση για την έξοδο των βουλευτών του έφερε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τον Σούγκα, η δημοτικότητα του οποίου έχει πέσει εξαιτίας της δυσαρέσκειας των πολιτών για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την πανδημία του νέου κορωνοϊού, ο οποίος είναι, σύμφωνα με τους επικριτές του, υπερβολικά αργός και ασυνεπής.

«Λυπάμαι πολύ που συνέβη αυτό όταν εμείς ζητάμε από τον κόσμο να μην τρώει έξω μετά τις 20:00 και να αποφεύγει τις μη απαραίτητες, μη επείγουσες εξόδους», δήλωσε ο Σούγκα στο κοινοβούλιο. «Ο κάθε βουλευτής θα πρέπει να συμπεριφέρεται καλά για να κερδίζει την κατανόηση του κόσμου», πρόσθεσε.

Οι ιαπωνικές αρχές κήρυξαν αυτόν τον μήνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τόκιο κι άλλες περιοχές για να αναχαιτίσουν μια αιφνίδια αύξηση στα κρούσματα του νέου κορωνοϊού. Βάσει του μέτρου αυτού ζητείται από τα εστιατόρια και τα μπαρ να κλείνουν στις 20:00 το βράδυ, αν και προς το παρόν δεν προβλέπονται κυρώσεις γι’αυτούς που δεν συμμορφώνονται.

«Η συμπεριφορά μου ήταν απερίσκεπτη την ώρα που ζητάμε από τους ανθρώπους να κάνουν υπομονή», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Γιουν Ματσουμότο, ένας από τους βουλευτές του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Ματσουμότο έκανε τη δήλωση αυτή έπειτα από το δημοσίευμα του εντύπου Daily Shincho, σύμφωνα με το οποίο την Δευτέρα επισκέφθηκε δύο νυχτερινά κέντρα στην Γκίνζα, μια σικ συνοικία του Τόκιο, αφού δείπνησε σε ένα ιταλικό εστιατόριο.

Ο Κιγιοχίκο Τογιάμα, βουλευτής του κόμματος Κομέιτο που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, ζήτησε επίσης συγγνώμη μετά την αποκάλυψη της ταμπλόιντ Shukan Bunshun ότι την περασμένη Παρασκευή έμεινε μέχρι αργά σε πολύ δημοφιλές νυχτερινό κέντρο της Γκίνζα.

Την απογοήτευσή τους εξέφρασαν χρήστες του Twitter. «Είναι μόνο ζήτημα χρόνου να ξεσπάσει η οργή του κόσμου (…) Θέλω να φύγουν!», έγραψε ένας χρήστης.

«Είναι πραγματικά χαζοί. Δεν σκέφτονται τι κάνουν και ότι τους βλέπει ο κόσμος; Αν δεν το κάνουν δεν έχουν τα προσόντα να εκπροσωπούν τον κόσμο», σημείωσε ένας άλλος.

ΠΗΓΗ

Shares