Κυριακή , 14 Απριλίου 2024

Κορονοϊός – Νέο σκάνδαλο με τα εμβόλια

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς στην ιστορία της ΕΕ είναι πιθανόν να αποκαλυφθεί καθώς 4 εκατ ευρώ εμφανίστηκαν στον λογαριασμό της Επιτρόπου Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, σύμφωνα με το Feketen Feheren (Black and White) blog. Ο δημοσιογράφος Μίκλος Ομκολάρ δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο υποστηρίζει ότι το τεράστιο χρηματικό ποσό έχει κατατεθεί στον λογαριασμό της Επιτρόπου η οποία υπέγραψε τα ελαττωματικά και καθυστερημένα συμβόλαια προμήθειας εμβολίων.

Σύμφωνα με τον κ. Ομκολάρ τα 4 εκατομμύρια ευρώ εμφανίστηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό της Επιτρόπου Υγείας που κατέχει από κοινού με τον σύζυγό της με τα Κυπριακά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για παθητική δωροδοκία.

Κορονοϊός – Εντοπίστηκε σχέση φλεγμονωδών παθήσεων με το εμβόλιο

Τα χρήματα προστέθηκαν στον οικογενειακό τραπεζικό λογαριασμό της Επιτρόπου μέσω της κρατικής Κυπριακής Συνεταιριστικής Τράπεζας και, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν σκάνδαλο, προσπάθησαν να παρουσιάσουν το ποσό ως κάποιο είδος δανείου. Ωστόσο, η πολιτικός δεν έχει καμία οικονομική κάλυψη για να πάρει ένα τόσο μεγάλο δάνειο.

Από τη στιγμή που η συναλλαγή ήρθε στο φως, η Στέλλα Κυριακίδου απέφυγε να δώσει κάποια εξήγηση, προσπαθώντας να τραβήξει την προσοχή από το προφανές γεγονός, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ότι η δωροδοκία έγινε από εταιρείες εμβολίων ως αντάλλαγμα για τα ευνοϊκά συμβόλαια που τους επέτρεψαν την επιλογή καθυστερημένης και άνισης παράδοσης.

Αυτό δεν είναι το πρώτο σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται η κα Κυριακίδου. Πριν από χρόνια, συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα που ιδιωτικοποίησε όλες τις ογκολογικές θεραπείες στην Κύπρο, αυξάνοντας το κόστος των θεραπειών.

Ο Μίκλος Ομκολάρ υπενθύμισε ότι όταν το ζήτημα ήρθε ενώπιον του κυπριακού κοινοβουλίου όλοι οι βουλευτές ψήφισαν να εθνικοποιήσουν τις θεραπείες για τον καρκίνο, μειώνοντας το κόστος τους, εκτός από την σημερινή Επίτροπο Υγείας της ΕΕ.

@renaeirini21

♬ πρωτότυπος ήχος – Rena Eirini805

 

πηγή: dnews.gr/Ετεοκλής Νικολάου

Shares