Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Με τουρνουά 12 ομάδων θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα μπάσκετ στην Ισπανία…

Τον τρόπο με τον οποίο θα ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ ανακοίνωσε η ισπανική Λίγκα…

Βρέθηκε η λύση για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος μπάσκετ στην Ισπανία

Στην προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας του Πάσχα (20/4) αποφασίστηκε να διεξαχθεί ένα τουρνουά, στο οποίο θα λάβουν οι 12 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, προκειμένου να αναδειχθεί ο πρωταθλητής.

Μάλιστα, αυτό θα φιλοξενηθεί σε μία πόλη, με τις Μαδρίτη, Ανδόρα και Κανάρια Νησιά να έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον ως οικοδέσποινες. Ουσιαστικά, δηλαδή, δεν πρόκειται να διεξαχθούν οι υπόλοιπες 11 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, ενώ καμία ομάδα δεν θα υποβιβαστεί.

Συγκεκριμένα οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Σαραγόσα, Τενερίφη, Μπιλμπάο, Ανδόρα, Ουνικάχα Μάλαγα, Βαλένθια, Μπούργος, Μπασκόνια, Γκραν Κανάρια και Ομπραντόιρο θα χωριστούν σε δύο γκρουπ των έξι. Οι ομάδες αυτές θα αναμετρηθούν μεταξύ τους και οι δύο πρώτες κάθε ομίλου θα συμμετέχουν στην ημιτελική φάση και ακολούθως οι νικητές θα παίξουν στον τελικό.

Ωστόσο, ακόμη δεν είναι οριστικό, καθώς αναμένεται το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση και τους υγειονομικούς φορείς, με την προθεσμία να λήγει μέχρι την 31η Μαΐου. Σε διαφορετική περίπτωση, που δεν κατέστη δυνατό να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο πλάνο, τότε η σεζόν ακυρώνεται.

Τέλος, σύμφωνα με την απόφαση, το φετινό πρωτάθλημα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Ιουλίου, ενώ επίσης θα δοθεί και περίοδος τριών εβδομάδων για προετοιμασία στις ομάδες.

Πηγή:www.sport-fm.gr

Shares