Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός – Lockdown: Ποια καταστήματα οδεύουν προς άνοιγμα – Το σχέδιο της κυβέρνησης

Lockdown: Έρχεται άρση του lockdown και όπως φαίνεται με τα κομμωτήρια να ανοίγουν 


Παράταση του lockdown για μία ακόμη εβδομάδα, θα ισχύσει από τις 7 του μηνός, δηλαδή μέχρι της 14 Δεκεμβρίου, ενώ μετά τις γιορτές είναι πιθανό το σενάριο να ανοίξει και πάλι η εστίαση.

Σημειώνεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη άφησε ένα «παράθυρο» για το άμεσο άνοιγμα των κομμωτηρίων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το άνοιγμα των κομμωτηρίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδες, ίσως ακόμη και την Δευτέρα.

Παράλληλα, «κλείδωσε», όπως όλα δείχνουν και το άνοιγμα των καταστημάτων με εποχιακά είδη, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε η κυβέρνηση.

Ωστόσο οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται αύριο ή το αργότερο την Παρασκευή.

 

 

ΕΟΔΥ: Σοκ με 613 διασωληνωμένους – 89 θάνατοι, 2.186 νέα κρούσματα
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη 2.186 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 109.655, εκ των οποίων το 52,9% άνδρες.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 4.949 (4,5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 29023 (26,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 613 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 175 (28,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76,2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 611 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Επιπλέον έχουμε 89 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2.606 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1.055 (40,5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Παράταση του lockdown μετά τις 7 Δεκεμβρίου προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας
Νωρίτερα την Τετάρτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προανήγγειλε την παράταση του lockdown μετά τις 7 Δεκεμβρίου.

O κ. Πέτσας τόνισε πως τα στοιχεία δείχνουν μια σταθεροποίηση ή και μείωση ενώ υπογράμμισε πως υπάρχουν και θετικά στοιχεία, όπως ότι τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις εισαγωγές.

Όπως τόνισε ο ίδιος, στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί των πολιτών κατά του κορωνοϊού μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Επεσήμανε δε, πως οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου και η κυβέρνηση θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης προκειμένου να πειστούν οι πολίτες.

Απαντώντας σε ερώτημα για το τι θα ανοίξει πρώτα – τα σχολεία ή το λιανεμπόριο- ο κ. Πέτσας δήλωσε πως ακόμη η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να προχωρήσει σε τέτοιες ανακοινώσεις.

Παρέπεμψε δε, προς το τέλος της εβδομάδας όταν και θα γίνει γνωστός ο «οδικός χάρτης» για το άνοιγμα της χώρας.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως είναι υπό εξέταση η σειρά με την οποία θα ανοίξουν σχολεία, λιανεμπόριο και εστίαση ενώ άφησε «παράθυρο» να βγει το λουκέτο σύντομα από τα κομμωτήρια.

 

Με πληροφορίες:newsbomb.gr

 

 

Shares