Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κορωνοϊός-Ιράν: 75 νέοι θάνατοι μέσα σε ένα 24ωρο -Η χώρα προσφεύγει για πρώτη φορά στο ΔΝΤ…

To Ιράν, η περισσότερο πληγείσα από τον κορωνοϊό χώρα της Μέσης Ανατολής, ανέφερε σήμερα 75 νέους θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 429…

«Εντοπίσαμε 1.075 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού το τελευταίο 24ωρο, γεγονός που σημαίνει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 10.075. Ο αριθμός των νεκρών είναι 429», ανακοίνωσε στην κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Κιανούς Τζαχανπούρ.

Ο κορωνοϊός έχει μολύνει ανώτερους αξιωματούχους, πολιτικούς, κληρικούς και μέλη του επίλεκτου παραστρατιωτικού σώµατος των Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράν, την τέταρτη περισσότερο πληγείσα χώρα μετά την Κίνα, την Νότια Κορέα και την Ιταλία.

Από τις 19 Φεβρουαρίου, όταν η χώρα ανακοίνωσε τα πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού και δύο θανάτους, τουλάχιστον επτά αξιωματούχοι και πολιτικοί έχουν πεθάνει.

Μάχη στο Ιράν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού

Οι θρησκευτικοί ηγέτες του Ιράν δίνουν μάχη για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού παρά το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων και την αναστολή όλων των θρησκευτικών, πολιτιστικών και αθλητικών διοργανώσεων στη χώρα.

Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένως καλέσει τους πολίτες να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια και να παραμένουν στα σπίτια τους.

«Μείνετε σπίτι. Μην πηγαίνετε για ψώνια. Κάνετε τη δουλειά μας δυσκολότερη αγνοώντας τις οδηγίες», είπε ο υπουργός Υγείας Σαϊντ Ναμακί ζωντανά στην τηλεόραση.

Προσφυγή για πρώτη φορά στο ΔΝΤ

Παράλληλα, η χώρα προσέφυγε για πρώτη φορά στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για να ζητήσει επείγουσα βοήθεια ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει την απειλή από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε μέσω Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Πηγή: iefimerida.gr

Shares