Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός Γυμναστήρια: Τι άλλαξε στην Covid-19 εποχή

Προσφορές αλλά και νέες υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις καινούριες συνθήκες λόγω κορονοϊού από τα γυμναστήρια το φετινό φθινόπωρο.

Με νέα δεδομένα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού καλούνται να λειτουργήσουν το φετινό φθινόπωρο τα γυμναστήρια, με τις μεγάλες αλυσίδες να προχωρούν σε προσφορές αλλά και νέες παροχές προσαρμοσμένες στις ανάγκες της εποχής. 

Η φετινή χρονιά πάντως θεωρείται ήδη «χαμένη» για τους επιχειρηματίες του κλάδου καθώς κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, τα γυμναστήρια λειτούργησαν ουσιαστικά μονό τον Ιανουάριο ενώ τον Φεβρουάριο η προσέλευση ήταν ήδη μειωμένη. Από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και τα μέσα Ιουνίου παρέμειναν κλειστά εξαιτίας των μέτρων προστασίας ενώ και μετά το άνοιγμα τους τον Ιούνιο, λειτουργούν με περιορισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με στοιχεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων, τον Ιούλιο το 70% των ενεργών συνδρομητών είχε επιστρέψει στα γυμναστήρια, ωστόσο οι νέες συνδρομές ήταν σημαντικά περιορισμένες. Παράλληλα οι περισσότερες επιχειρήσεις είχαν ήδη προχωρήσει σε παράταση των συνδρομών που βρίσκονταν σε ισχύ ή έληξαν την περίοδο του lockdown, καλύπτοντας ουσιαστικά τους μήνες που χάθηκαν για τους πελάτες τους.

Η πανδημία «φέρνει» νέες υπηρεσίες

Ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας που πολλοί επιλέγουν να κάνουν συνδρομή σε γυμναστήριο ωστόσο το φετινό φθινόπωρο είναι εντελώς διαφορετικό και όλα εξελίσσονται μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας για την πορεία της πανδημίας τους επόμενους μήνες.

Έτσι, εκτός από τις καθιερωμένες προσφορές στις νέες συνδρομές με τις οποίες «μπαίνουν» στο φθινόπωρο, οι μεγάλες αλυσίδες για να προσελκύσουν συνδρομητές, φέτος παρέχουν και νέες υπηρεσίες που είναι προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν λόγω κορωνοϊού.

 

Για παράδειγμα τα γυμναστήρια Yava με τις νέες συνδρομές που γίνονται αυτή την περίοδο δίνουν τη δυνατότητα στους συνδρομητές τους, προς το παρόν μόνο για τα καταστήματα σε Βάρη και Νέο Ψυχικό, για ένα πρόγραμμα γυμναστικής σε εξωτερικό χώρο, που παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Από την πλευρά τους τα γυμναστήρια  Alter Life  προσφέρουν μαζί με τις νέες συνδρομές και ένα δωρεάν διατροφολογικό πακέτο, σε μία περίοδο που αρκετοί προσέχουν περισσότερο τη διατροφή τους.

Ήδη από τα μέσα Ιουνίου που επαναλειτούργησαν μετά το lockdown τα γυμναστήρια, άρχισε να εφαρμόζεται η άθληση κατόπιν ραντεβού ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Οι μεγάλες αλυσίδες μάλιστα δημιούργησαν ειδικές πλατφόρμες μέσω των οποίων τα μέλη των γυμναστηρίων να προγραμματίζουν τα ραντεβού τους και κάνουν κράτηση για να αθληθούν. Σε πολλές περιπτώσεις οι εφαρμογές αυτές δίνουν τη δυνατότητα στους συνδρομητές να δημιουργήσουν προφίλ με το προσωπικά τους δεδομένα προπόνησης, το ιστορικό υγείας τους αλλά και να ενημερωθούν σε πραγματικό χρόνο σχετικά με το πόσοι αθλούνται στο γυμναστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο του lockdown που τα γυμναστήρια παρέμεναν κλειστά, αρκετές αλυσίδες προσέφεραν προγράμματα εκγύμνασης μέσω διαδικτύου. Η τάση αυτή μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις συνεχίστηκε και μετά για όσους διστάζουν ακόμα να επιστρέψουν στους εσωτερικούς χώρους.

insider.gr

Shares