Τρίτη , 29 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Κορονοϊός: Επτά γιατροί και νοσηλευτές του «Αλεξάνδρα» σε καραντίνα….

Κορονοϊός: Επτά γιατροί και νοσηλευτές του «Αλεξάνδρα» σε καραντίνα....

Σε κατ’ οίκον περιορισμό ως ύποπτα κρούσματα ετέθησαν 7 άτομα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Αλεξάνδρα, όταν ήρθαν σε επαφή χωρίς προφυλάξεις με κρούσμα του ιού.


Επτά εργαζόμενοι του νοσοκομείου “Αλεξάνδρα” ετέθησαν σε καραντίνα στο σπίτι τους, όταν ήρθαν σε επαφή χωρίς τη χρήση ειδικών μέσων προφύλαξης από τον κορονοϊό, με κρούσμα της νόσου COVID-19

Πρόκειται για

2 ειδικευμένους γιατρούς από τα ΤΕΠ
2 ειδικευόμενοι της Δ’ Παθολογικής Κλινικής
1 νοσηλεύτρια της Παθολογικής Κλινικής
2 άτομα πλήρωμα ασθενοφόρου
Ταυτόχρονα από το πρωί έγινε δύο φορές απολύμανση των χώρων του νοσοκομείου, το οποίο αυτή τη στιγμή λειτουργεί κανονικά.

Κορονοϊός: Πώς ξέφυγε το κρούσμα
Η απρόσεκτη επαφή του προσωπικού με το κρούσμα συνέβη όταν άνδρας 77 ετών, απύρετος με βήχα, κάλεσε χθες το πρωί το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στην πρωινή εφημερία του νοσοκομείου Αλεξάνδρα. Ο άνδρας δεν είχε κανένα ταξιδιωτικό ιστορικό κι έτσι δεν συστήθηκε απομόνωση από το προσωπικό.

Χωρίς μάσκα και χωρίς καμία άλλη προφύλαξη, ο 77χρονος έκανε όλες τις εξετάσεις που απαιτούνται. Εξετάστηκε στα ΤΕΠ και μετέβη στο ακτινολογικό τμήμα για ακτινογραφία, η οποία έδειξε αρχή πνευμονίας. Στη συνέχεια εισήχθη για νοσηλεία στη Δ4 Παθολογική Κλινική.

Ο ασθενής απομονώθηκε στη συνέχεια και οι γιατροί έλαβαν επίχρισμα για μικροβιολογική εξέταση.

Στις 22:00 αποδείχθηκε ότι ήταν θετικός στον κορoνοϊό

Κορoνοϊός: Η ιχνηλάτηση του ΕΟΔΥ στις επαφές του οδήγησε στην απομόνωση 7 γιατρών και νοσηλευτών
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ξεκίνησε άμεσα την ιχνηλάτηση των επαφών του 77χρονου και ο ίδιος λίγο μετά τα μεσάνυχτα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Οι επτά άνθρωποι που αξιολογήθηκαν ως “ύποπτα” περιστατικά βρίσκονται σε απομόνωση στις οικίες τους, με οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

 

newsit

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares