Πέμπτη , 28 Σεπτεμβρίου 2023
Τελευταία Νέα

Κορονοϊός – Εντοπίστηκε σχέση φλεγμονωδών παθήσεων με το εμβόλιο

Τελικά όχι και τόσο… αγγελικά πλασμένο, όπως πλασάρει το πολιτικό μάρκετινγκ, το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, με αφορμή καινούργια έρευνα.

Με αποτελέσματα ερευνών που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής της Αμερικής, ο κόσμος, αλλά και η επιστημονική κοινότητα έχουν συγκλονιστεί με τις καινούργιες ανακαλύψεις.

Σύμφωνα με τις έρευνες, αποδείχθηκε ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του εμβολίου του κορονοϊού και με σοβαρές φλεγμονώδες και αυτοάνοσες δερματικές παθήσεις ή/και με την έξαρση αυτών.

Η αναζήτηση στη βάση δεδομένων στο MEDLINE εντόπισε 31 δημοσιεύσεις σχετικά με το πομφολυγώδες πεμφιγοειδές, 24 για τον χυδαίο πέμφιγο, 65 για τον συστηματικό ερυθηματώδη λύκο, εννέα για τη δερματομυοσίτιδα, 30 για τον ομαλό λειχήνα και 37 για τη λευκοκυτταροκλαστική αγγειίτιδα έως τις 30 Ιουνίου 2023. Η σοβαρότητα και η ανταπόκριση στη θεραπεία διέφεραν μεταξύ των περιγραφόμενων περιπτώσεων

 

 

Η μεθοδολογία

Όπως γράφει το ίδιο το σάιτ της βιβλιοθήκης, υλοποιήθηκε “μετα-ανάλυση” της βιβλιογραφίας σχετικά με νέα εμφάνιση ή επιδείνωση φλεγμονωδών και αυτοάνοσων νόσων μετά τον εμβολιασμό κατά του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τις οδηγίες PRISMA. Η στρατηγική αναζήτησης περιλάμβανε τους ακόλουθους όρους:  “Εμβόλιο COVID-19/SARS-CoV-2 πομφολυγώδη πεμφιγοειδές/πεμφίγος χυδαίος/συστηματικός ερυθηματώδης λύκος/δερματομυοσίτιδα/λειχήνας/λευκοκυτταροκλαστική αγγειίτιδα.”

 

Συμπέρασμα

Η ανατρεπτική έρευνα έδειξε τη σχέση μεταξύ του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού και νέας εμφάνισης ή επιδείνωσης φλεγμονωδών και αυτοάνοσων δερματικών παθήσεων

 

πηγή: pubmed.ncbi.nlm.nih.gov

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares