Κυριακή , 13 Ιουνίου 2021

Κορονοϊός εμβόλιο: Στο Ισραήλ ξεκίνησαν οι πρώτες δοκιμές (Βίντεο)

Κορονοϊός εμβόλιο: Ξεκίνησαν οι πρώτες δοκιμές εμβολίου κατά του κορονοϊού σε εθελοντές, με δύο άτομα να έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Οι δύο πρώτοι εθελοντές του εμβολίου, είναι ο 26χρονος Segev Harel, που έκανε την πρώτη δόση στο Ιατρικό Κέντρο Sheba και ο 34χρονος φοιτητής Ιατρικής, Anar Ottolenghi που έκανε την πρώτη δόση στο Ιατρικό Κέντρο Hadassah Ein Kerem στην Ιερουσαλήμ. Και οι δύο θα παραμείνουν σε νοσηλεία για 24 ώρες, ώστε οι γιατροί να παρακολουθούν τα συμπτώματά τους και την πορεία της υγείας τους. Το εμβόλιο, που ονομάστηκε Brilife, παρασκεύασε το ισραηλινό Ινστιτούτο για την Βιολογική Έρευνα.

Στην πρώτη δοκιμή, το “παρών” έδωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με τον υπουργό Άμυνας, Benny Gantz και τον υπουργό Υγείας, Yuli Edelstein. “Η πραγματική έξοδος από την κρίση του κορονοϊού θα γίνει με την ανάπτυξη εμβολίων, οπότε σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα”, δήλωσε ο πρωθυπουργός, ενώ πρόσθεσε πως θα γίνει και εισαγωγή εμβολίων από ξένες χώρες, για να καλυφθεί ο πληθυσμός. “Αυτό που είναι σημαντικό είναι πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα υπάρξουν αρκετά εμβόλια για όλους τους Ισραηλινούς και με την βοήθεια του Θεού, θα ελευθερωθούμε από την πανδημία”, σημείωσε εξάλλου.

Ο υπουργός Άμυνας, εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία και πρόσθεσε πως ακόμη και αν αποδειχτεί ότι δεν έχει σημαντικές ανεπιθύμητες ενέργειες, θα πάρει χρόνο ώστε το εμβόλιο να εγκριθεί και να βγει στην αγορά. Αποκάλυψε επίσης, πως ο ένας από τους εθελοντές του ζήτησε να τους βοηθήσουν οικονομικά. “Ήρθα εδώ για να σας πω ότι χρειαζόμαστε βοήθεια. Άλλαξα τρεις δουλειές μέσα σε λίγους μήνες, πριν αποφασίσω να γίνω εθελοντής για το εμβόλιο”, είπε ο υπουργός, ότι του εκμυστηρεύτηκε ο ένας από τους εθελοντές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times of Israel, η πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών θα αφορά 80 εθελοντές και θα κρατήσει έναν μήνα. Η δεύτερη φάση, τον Δεκέμβριο, θα περιλάβει 1.000 εθελοντές από ευρύτερο ηλικιακό φάσμα (18 με 85 έτη) σε οκτώ νοσοκομεία της χώρας. Σε αυτή τη φάση θα συμμετέχουν και εθελοντές με υποκείμενα νοσήματα. Στην τελική φάση, την άνοιξη του 2021, θα εμβολιαστούν 30.000 άνθρωποι και αν όλα πάνε καλά, θα λάβει την τελική έγκριση, ώστε να εμβολιαστεί ο πληθυσμός.

Tweet του ισραηλινού πρωθυπουργού

 


Με πληροφορίες από Τimes of Ιsrael

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares