Τετάρτη , 3 Μαρτίου 2021
Τελευταία Νέα

Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα από τους φαρμακοποιούς -Μέχρι δύο άτομα στα φαρμακεία, με αποστάσεις δύο μέτρων μεταξύ τους…

Έκτακτα μέτρα λαμβάνουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής προς αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού…

Μετά τις χθεσινές αποφάσεις της κυβέρνησης και σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής τα μέτρα που αφορούν τη λειτουργία των φαρμακείων για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την προστασία των φαρμακοποιών – μελών του Συλλόγου είναι τα εξής:

Κορωνοϊός: Δύο άτομα εντός φαρμακείων

1. Δεν θα μπαίνουν περισσότερα από δύο άτομα μέσα στο χώρο του φαρμακείου. Οι υπόλοιποι πελάτες θα πρέπει θα περιμένουν υποχρεωτικά την σειρά τους εκτός του χώρου του καταστήματος.

2. Ο πολίτης οφείλει να τηρεί υποχρεωτική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τον πάγκο του φαρμακείου καθώς και απόσταση δύο μέτρων από τον άλλο πελάτη που ενδεχομένως υπάρχει στον χώρο. Ο φαρμακοποιός μπορεί να χαράξει στο έδαφος του φαρμακείου (πχ.χάραξη με αυτοκόλλητη ταινία) σε απόσταση ενός μέτρου από τον πάγκο, μία διαχωριστική γραμμή.

3. Οι φαρμακοποιοί καθώς και οι υπάλληλοι του φαρμακείου οφείλουν να φορούν καθόλη την διάρκεια λειτουργίας του φαρμακείου, γάντια και μάσκα.

4. Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Α. ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ενημερωτικό σημείωμα προς τους πολίτες το οποίο πρέπει να αναρτηθεί στα φαρμακεία, στο οποίο αναφέρονται τα παραπάνω μέτρα.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares