Δευτέρα , 30 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Δήμαρχος στη Γαλλία καταργεί την υποχρεωτική χρήση μάσκας!

Κορωνοϊός: Δήμαρχος στη Γαλλία καταργεί την υποχρεωτική χρήση μάσκας!

Ο δήμος Σάρι-Σολενζάρα στην Κορσική, παρά τους περιορισμούς που έχουν ληφθεί από τις αρχές της Γαλλίας με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, αποφάσισε η μάσκα προστασίας να μην είναι υποχρεωτική.

Σύμφωνα με την Le Point που επικαλείται το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, οι έντεκα εκλεγμένοι αξιωματούχοι που ψήφισαν υπέρ αυτής της απόφασης θεωρούν ότι εκτός της θερινής περιόδου όπου σπεύδουν τουρίστες καθώς και των σχολικών διακοπών, δεν απαιτείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους κατοίκους.

Ο δήμαρχος λέει από την πλευρά του ότι η πυκνότητα του πληθυσμού επιτρέπει παντού «τον σεβασμό των κανόνων της κοινωνικής απόστασης». «Δεν μπορούμε να επιβάλουμε τα μέτρα που εφαρμόζουμε στο Παρίσι στην ύπαιθρο» εξηγεί.

Ωστόσο, η νομαρχία έχει άλλη άποψη καθώς σύμφωνα με διάταγμα που ισχύει από τις 30 Οκτωβρίου στο σύνολο της γαλλικής επικράτειας η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους δημόσιους χώρους.

«Τα μέτρα που λαμβάνονται όσον αφορά την ασφάλεια της υγείας εφαρμόζονται σε ολόκληρη την επικράτεια χωρίς εξαίρεση» αναφέρει η νομαρχία.

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares