Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κορωνοϊός – Αθλητισμός: Στα 57 δισ. ευρώ οι απώλειες στην βιομηχανία του αθλητισμού…

Καταστροφικές οι συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού για τον αθλητισμό σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσιοποιήθηκε…

Οι απώλειες στην βιομηχανία του αθλητισμού λόγω του κορωνοϊού υπολογίζονται σε 57 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως αποκάλυψε η ισπανική εφημερίδα «Expansion», με βάση τις εκτιμήσεις που παρουσίασε το «Two Circles»,μία εταιρεία που συνεργάζεται απευθείας με περισσότερους από 300 οργανισμούς παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων της Premier League και της Ligue 1.

Η εταιρεία εκτιμά ότι φέτος ο κύκλος εργασιών θα είναι 73,7 δισεκατομμύρια ευρώ, σχεδόν το ήμισυ των 135 δισεκατομμυρίων που είχαν προβλεφθεί πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις για το τρέχον έτος για τον κλάδο έδειχναν αύξηση έως και 5%, ωστόσο η κρίση που ξέσπασε άλλαξε τα δεδομένα. Πλέον οι προβλέψεις μιλούν για πτώση 43% σε σύγκριση με το 2019, όταν ο κύκλος εργασιών ήταν 129 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μέχρι στιγμής, ο περιορισμός λόγω της πανδημίας έχει διακόψει 120.000 προσφορές χορηγιών με περισσότερες από 5.000 φίρμες.

Ορισμένοι χορηγοί θα δικαιούνται επιστροφής χρημάτων, αλλά οι ειδικοί λένε ότι τα περισσότερα συμβόλαια ενδέχεται να μην ορίζουν ξεκάθαρα, τι πρέπει να συμβεί σε μία τέτοια κατάσταση.

Πηγή:www.sport-fm.gr

Shares