Τρίτη , 24 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Κορονοϊός Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να πάμε σε μέτρα Μαρτίου χθες (Βίντεο)

Κορονοϊός Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να πάμε σε μέτρα Μαρτίου χθες (Βίντεο)

Κορονοϊός Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να πάμε σε μέτρα Μαρτίου χθες

Δραματική είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, όπως περιέγραψε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε πως «στη Θεσσαλονίκη πρέπει να πάμε σε μέτρα Μαρτίου χθες».

Κορονοϊός Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να πάμε σε μέτρα Μαρτίου χθες (Βίντεο)

Έκανε λόγο για αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων: «Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο δυσκολότερο σημείο… Mετά τη 13η μέρα περιοριστικών μέτρων δεν έχουμε δει ούτε σταθεροποίηση πόσω μάλλον αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων». Η καραντίνα τόνισε, πρέπει να επεκταθεί στα μέτρα του Μαρτίου, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη, «χθες έπρεπε να γίνει αυτό».

Πρόσθεσε πως «Κούραση βλέπουμε στο ρυθμό της εξάπλωσης όχι σταθεροποίηση στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα». «Οι αριθμοί θα χειροτερέψουν πρόσκαιρα, τελευταίοι ανεβαίνουν τελευταίοι κατεβαίνουν» εξήγησε ο γιατρός.

Κορονοϊός Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να πάμε σε μέτρα Μαρτίου χθες (Βίντεο)

Παράλληλα, η νοσηλεύτρια του ΑΧΕΠΑ Ελένη Μπακιρλή σχολίασε ότι στο νοσοκομείο οι μονάδες COVID είναι γεμάτες: «Από σήμερα δόθηκαν τέσσερις κλίνες ΜΕΘ σε μη COVID που δίνονται σε περιστατικά COVID. Θα προστεθούν άλλες δύο». «Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα όλοι μας είμαστε φοβισμένοι δέχεται παρά πολύ μεγάλη πίεση το ΕΣΥ, οι περισσότεροι υγειονομικοί είναι μεγαλύτερης ηλικίας ανήκουν και οι ίδιοι σε ευπαθείς ομάδες, ενώ προστίθενται συνάδελφοι σε καραντίνα και συνάδελφοι που πρέπει να πάρουν άδεια ειδικού σκοπού».

Χρειάζονται πιο πολλά τυχαιοποιημένα τεστ και πιο αποδοτικά μέτρα λέει η Αθηνά Λινού

Στον Ant1 μίλησε το πρωί η καθηγήτρια Ιατρικής Αθηνά Λινού η οποία κλήθηκε να σχολιάσει την πρόταση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό να οριστεί υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής: «Εγώ το άκουσα λίγες ώρες πριν το πει ο κ. Τσίπρας δημόσια, καθώς ρωτήθηκα από τον ίδιο αν θα με πείραζε να πει το όνομά μου δημόσια στη Βουλή» σχολίασε η επιδημιολόγος.

Ωστόσο, η κ. Λινού δεν θέλησε να σταθεί στην πρόταση περί υπουργοποίησης της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτήν τη στιγμή καιγόμαστε πως θα εφαρμοστούν τα μέτρα. Ο κ. Κικίλιας πρέπει να ήταν μαθητής μου οπότε γιατί να έχω αντίρρηση για εκείνον».

Κληθείσα να σχολιάσει την κατάσταση με την πανδημία είπε: «Αυτό που βλέπουμε είναι η κορυφή του παγόβουνου και τα κρούσματα πρέπει να είναι πολύ περισσότερα. Αυτό συμβαίνει γιατί ίσως το lockdown να μην είναι το πραγματικό που εννοούμε εμείς οι επιστήμονες που είναι το μένουμε σπίτι κι εξυπηρετούμε υα απολύτως αναγκαία, ακόμα και το σούπερ μάρκετ να γίνεται με delivery».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares