Τετάρτη , 21 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Κορωνοϊός: Αναστέλλονται οι μαζικές προσευχές στα τζαμιά της Τουρκίας -Κλείνουν ναοί στο Μαρόκο…

Κορωνοϊός: Αναστέλλονται οι μαζικές προσευχές στα τζαμιά της Τουρκίας -Κλείνουν ναοί στο Μαρόκο...

Η Τουρκία ανέστειλε τις μαζικές προσευχές στα τζαμιά μέχρι να περάσει ο κίνδυνος από το ξέσπασμα του κορωνοϊού, ενώ το Μαρόκο θα κλείνει όλα τα τζαμιά στην επικράτειά του ως μέτρο προστασίας κατά του κορωνοϊού…

Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, ο Αλί Ερμπάς, επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, δήλωσε πως τα τζαμιά θα παραμείνουν ανοιχτά για να προσεύχονται μεμονωμένα οι πιστοί.

Η Τουρκία έχει εντοπίσει συνολικά 18 κρούσματα του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά. Η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για να σταματήσει τη διάδοση του ιού, κλείνοντας σχολεία και πανεπιστήμια και επιτρέποντας να διεξαχθούν οι αθλητικές συναντήσεις μόνο χωρίς θεατές.

τελευταίος απολογισμός έκανε λόγο για 6 κρούσματα και το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσαν πως υπήρξαν άλλα 12, όμως η ανησυχία τους είναι πως από σήμερα αναμένονται να επιστρέψουν στη χώρα από την Μέκκα, πάνω από 10.000 Τούρκοι πολίτες.

Το Μαρόκο κλείνει και τα καταστήματα λόγω κορωνοϊού

Στο Ραμπάτ του Μαρόκου, το ανώτατο θρησκευτικό συμβούλιο της χώρας ανακοίνωσε πως θα κλείσουν από σήμερα όλα τα τζαμιά για λόγους προστασίας από τον κορωνοϊό.

Το Μαρόκο, που επιβεβαίωσε το πρώτο του κρούσμα στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, θα κλείσει επίσης από σήμερα όλα τα κέντρα εστίασης, τους κινηματογράφους, τα θέατρα, τους αθλητικούς χώρους, τις δημόσιες λέσχες, τα λουτρά και άλλους χώρους ψυχαγωγίας, είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο διευκρίνισε πως εξαιρούνται καταστήματα που πωλούν απαραίτητα αγαθά, καθώς και τα εστιατόρια που διαθέτουν υπηρεσία delivery.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares