Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κορωνοϊός: Ακυρώθηκε και ο ποδηλατικός γύρος της Γαλλίας…

Ο ποδηλατικός γύρος της Γαλλίας είχε οριστεί να ξεκινήσει στις 27 Ιουνίου στη Νις και θα ολοκληρωνόταν στις 19 Ιουλίου, στο Παρίσι…

Το 2020 είναι η χρονιά που ο κόσμος σταμάτησε να λειτουργεί και η πραγματικότητα άλλαξε… Ο παραδοσιακός ποδηλατικός γύρος της Γαλλίας προστέθηκε στη λίστα με τις αθλητικές διοργανώσεις που δεν θα διεξαχθούν λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε η γαλλική ποδηλατική ομοσπονδία.

Μετά το διάγγελμα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και την παράταση της καραντίνας στη χώρα μέχρι τις 11 Μαΐου, ο παραδοσιακός ποδηλατικός γύρος, ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά event επί χρόνια στη Γαλλία, αλλά και με παγκόσμια εμβέλεια, δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί, παρ’ ότι η οργάνωσή του είχε φτάσει στο τελικό της στάδιο.

Ο ποδηλατικός γύρος της Γαλλίας είχε οριστεί να ξεκινήσει στις 27 Ιουνίου, όμως οι εξελίξεις και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή του.

Το event θα ξεκινούσε στη Νις και θα κατέληγε, τρεις εβδομάδες μετά, στις 19 Ιουλίου, στο Παρίσι και στο Champs-Elysées. Θα ήταν η 107η διοργάνωση, ενός θεσμού που αγκαλιάστηκε από αθλητές και ταξιδιώτες σε όλον τον πλανήτη.

Στη Γαλλία, όμως, των 15 χιλιάδων και πλέον νεκρών από τον νέο κορωνοϊό, και ενώ η εξέλιξη της πανδημίας παραμένει απρόβλεπτη, ο σχεδιασμός οποιασδήποτε διοργάνωσης και δη σε καθεστώς καραντίνας, φαντάζει ουτοπία.

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής ποδηλατικής ομοσπονδίας δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή είναι αδύνατη η διεξαγωγή της διοργάνωσης, όμως αναζητούμε ήδη νέες ημερομηνίες».

protothema.gr

Shares