Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΚΟΡΟΪΔΙΑ: Το τουρκικό πλοίο που πήγε να εμβολίσει το Λιμενικό μας… αγοράστηκε με λεφτά της ΕΕ!!!

Με σκάφος που πλήρωσε από την τσέπη του ο Ευρωπαίος πολίτης στην Τουρκία για να αναχαιτίσει υποτίθεται τις μεταναστευτικές – προσφυγικές ροές, η Άγκυρα επιχείρησε σήμερα να εμβολίσει ελληνικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος / Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ/ΕΛ.ΑΚΤ) στην περιοχή της Λέσβου.

Το ελληνικό σκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει στα δύο παράκτια περιπολικά σκάφη τύπου “POB – 24G” κλάσης “Φαίακας” που τελικά παραλήφθηκαν πριν από μερικά χρόνια. Το σημαντικό όμως στοιχείο που προκύπτει από το περιστατικό αυτό είναι η προέλευση των χρημάτων με τα οποία αγοράστηκε το τουρκικό σκάφος.

Πιο αναλυτικά όπως είχε αποκαλύψει το DP στις 21 Ιουνίου 2019, η ΕΕ αποφάσισε το 2016 να χρηματοδοτήσει την αγορά από την Τουρκία σε πρώτη φάση έξι περιπολικών σκαφών SAR 1906 της ολλανδικής εταιρείας Damen στο πλαίσιο της πολιτικής της Ένωσης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος στο Αιγαίο και για την πραγματοποίηση αποστολών Έρευνας και Διάσωσης.

Όπως ανέφερε το δημοσίευμα του DP, “η συμφωνία για την προμήθεια των σκαφών υπογράφηκε στα γραφεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Άγκυρα, ενώ η ναυπήγηση των σκαφών θα γίνει στο ναυπηγείο που διατηρεί η εταιρεία Damen στην Αντάλεια (Αττάλεια) της Τουρκίας”.

Και συνεχίζαμε: “Η Τουρκική Ακτοφυλακή (αυτή που υποτίθεται ότι επιτηρεί τις τουρκικές ακτές προκειμένου να εμποδίζει την αποστολή χιλιάδων ψυχών με λαστιχόβαρκες στα ελληνικά νησιά…) παρέλαβε έξι τέτοια σκάφη μέσα στο 2017, μετά την υπογραφή σχετικής συμφωνίας το 2016“.

Μάλιστα το συγκεκριμένο πρόγραμμα επεκτάθηκε στην αγορά για την Τουρκία από την ΕΕ επιπλέον 9 σκαφών του ιδίου τύπου τα οποία θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο που διατηρεί η ολλανδική εταιρεία στην Αντάλεια (Αττάλεια) της Τουρκίας.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά τους, τα σκάφη SAR 1906, διαθέτουν καρίνα κατασκευασμένη από αλουμίνιο και υπερκατασκευή από σύνθετα υλικά. Η μέγιστη ταχύτητα πλεύσης που μπορούν να αναπτύξουν, ανέρχεται σε 33 κόμβους και η ακτίνα τους φτάνει τα 300 περίπου ναυτικά μίλια.

Και το καταληκτικό σχόλιο του DP ήταν: “Αυτά τα ολίγα για όσους θεωρούν ότι η Ευρώπη είναι διατεθειμένη, με οποιοδήποτε τρόπο, να προστατεύσει τα ελληνικά νησιά και την ελληνική επικράτεια, με άλλον τρόπο από τον κατευνασμό του αντιπάλου. Είτε από την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών, είτε από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις…”

https://youtu.be/Zu_WqHh2zvs

defence-point.gr

Shares