Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

Κορινθία: Νέες εικόνες από τη φωτιά στις Κεχριές που έκαψε σπίτια! Καταγγελίες για εμπρησμό….

Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας, που έκαψε 10 σπίτια και ένα πυροσβεστικό όχημα. Αλλεπάλληλες οι καταγγελίες για ύποπτες κινήσεις λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά. Ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν…

Μαίνεται για δεύτερη μέρα η φωτιά στην Κορινθία και τις Κεχριές. Εκκενώθηκαν οικισμοί και ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς…

Συνεχίζεται η δύσκολη μάχη με τη φωτιά στις Κεχριές στην Κορινθία, η οποία ήδη έχει κατακάψει μεγάλο μέρος της περιοχής. Εξαιτίας της φωτιάς εκκενώθηκε και ο οικισμός Άγιος Ιωάννης. Αυτός είναι ο έκτος οικισμός που εκκενώνεται στην Κορινθία.

Οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες και Αλαμάνο έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία αλλά και δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή, ενώ εκκενώθηκαν και τα Αθίκια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή επιχειρούν 236 πυροσβέστες, 54 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων 6 ελικόπτερα και 4 αεροπλάνα.

O δήμαρχος Κορίνθου, Βασίλης Νανόπουλος τόνισε πως ζήτησε από τη διοίκηση του στρατοπέδου το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας για να διαπιστωθεί το πως ξεκίνησε η φωτιά. Σχετικά με τα αίτια της φωτιάς, ο κ. Νανόπουλος είπε: «Κάτοικοι έχουν καταγγείλει σε εμένα πως υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις εμπρησμού και δεν αποκλείω το γεγονός, οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο στρατόπεδο της περιοχής να έχουν καταγράψει στοιχεία, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα στο πλαίσιο των ερευνών».

Από το πρωί, οι Πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στο Γαλατάκι και στα Λουτρά Ωραιάς Ελένης. Στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι και η πυρκαγιά φαίνεται να κατευθύνεται προς Αθίκια Κορινθίας και δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού.

 

 

 

Έχουν καεί 10 σπίτια”
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Αθίκια έχουν καεί περίπου 10 σπίτια! Χτες είχε γίνει γνωστό ότι κάηκε ολοσχερώς κάηκε σπίτι στο Αλαμάνο. Μάλιστα όπως ανέφερε στο MEGA η φωτιά τώρα βρίσκεται στα 100 μέτρα από το χωριό.

Η μάχη των επίγειων δυνάμεων ήταν ολονύχτια και δύσκολη ενώ σημαντική είναι και η συμβολή των Αστυνομικών της Κορινθίας.

Κάηκε πυροσβεστικό όχημα
Από τις φλόγες δε γλύτωσε ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες. Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης νομού Κορινθίας Αναστάσιος Γκιόλης, πυροσβέστες υπέστησαν μικρά εγκαύματα, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι ανησυχητικό.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ, korinthostv.gr

Shares