Σάββατο , 2 Ιουλίου 2022

Κωνσταντίνος Μπιλιράκης και μέλη του Κονγκρέσου αντιτίθενται στην αναβάθμιση των τουρκικών F-16

 

Ελληνοαμερικανά μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ δήλωσαν στην ελληνική κρατική τηλεόραση ΕΡΤ ότι αντιτίθενται στην αναβάθμιση των τουρκικών μαχητικών F-16 που ζήτησε η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Ο βουλευτής John Sarbanes (D-MD) είπε στην ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Λένα Αργύρη ότι «καθοδηγούμε μια προσπάθεια στο Κογκρέσο για να βεβαιωθούμε ότι όλοι οι συνάδελφοί μας έχουν επίγνωση της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας… Υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση ότι αυτή η κακή συμπεριφορά δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητη… πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για κάθε είδους συναλλαγή που αναλαμβάνουμε με την Τουρκία».

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη (R-NY) είπε ότι η ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε Κοινή Σύνοδο του Κογκρέσου την ερχόμενη Τρίτη παρέχει μια «μοναδική ευκαιρία να εξηγήσουμε γιατί το Κογκρέσο δεν πρέπει να εγκρίνει την πρόταση (του Προέδρου Τζο Μπάιντεν) για πώληση F-16 (των) και πείτε στον κόσμο ότι η Τουρκία έχει επιδείξει μεγάλη επιθετικότητα εντός και γύρω από (την Ανατολική Μεσόγειο) και (το) Αιγαίο και ότι μπορούν να αποτελέσουν σημαντική απειλή».

Η Ντίνα Τίτους (D-NV) είπε ότι προσκαλώντας τον Μητσοτάκη να απευθυνθεί στο Κογκρέσο «στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία «α, μην τα βάζεις με έναν από τους φίλους μας».

Τέλος, ο Γκας Μπιλιράκης (R-FL) είπε : «Θέλω να βεβαιωθώ ότι θα έχουμε την πλάτη της Ελλάδας…Έχουμε ευθύνη και καθήκον να προστατεύσουμε την Ελλάδα και την κυριαρχία της Ελλάδας…Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μπλοκάρουμε τα F-16 πώληση στην Τουρκία».

Πηγή: ekathimerini.com

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares