Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κομμωτήρια Θεσσαλονίκη: Πώς λειτουργούν τα κομμωτήρια

Κομμωτήρια Θεσσαλονίκη
[adrotate group="4"]
Κομμωτήρια Θεσσαλονίκη

Κομμωτήρια Θεσσαλονίκη: Κορονοϊός και Νέα μέτρα. Πώς θα λειτουργούν τα κομμωτήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη;

Κομμωτήρια Θεσσαλονίκη: Από την Τρίτη τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας του κορονοϊού. Διαβάστε πώς θα λειτουργήσουν τα κομμωτήρια.

Τα κομμωτήρια μοιάζουν να μην επηρεάζονται από τα νέα μέτρα καθώς θα συνεχίσουν αφενός να λειτουργούν και στις δύο ζώνες, και τη ζώνη Επιτήρησης αλλά και τη Ζώνη Αυξημένου Κινδύνου στις οποίες περιλαμβάνονται η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Στα κομμωτήρια θα ισχύουν τα μέτρα που προβλέπονται για την παρουσία πελατών ανάλογα με το εμβαδόν του μαγαζιού, ενώ απαγορεύεται η αναμονή και οι πελάτες θα εξηπυρετούνται μόνο κατόπιν ραντεβού. Φυσικά ισχύει η υποχρεωτική χρήση.

Η πρώτη ζώνη είναι η «Επιτήρηση» (Κίτρινο), στην οποία εντάσσονται όλοι οι Νομοί που βρισκόντουσαν στο «πράσινο» και στο «κίτρινο», ενώ η δεύτερη είναι η ζώνη «Αυξημένου Κινδύνου» (Κόκκινο), στην οποία εντάσσονται οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και το «πορτοκαλί», δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα και η Αττική.

Τέλος η τρίτη ζώνη αφορά τις «γκρι» περιοχές (Θεσσαλονίκη και Σέρρες) οι οποίες θα έχουν τοπικό lockdown και εξατομικευμένα μέτρα επιδημιολογικού συναγερμού.

Οι κίτρινες περιοχές είναι οι εξής περιφέρειες: Αιτωλοακαρνανίας, Άνδρου, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Γρεβενών, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ηρακλείου, Θάσου, Θεσπρωτίας, Ιθάκης, Ικαρίας, Καλύμνου, Καρδίτσας, Καρπάθου-Κάσου, Κέας-Κύθνου, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Κω, Λακωνίας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδας, Λήμνου, Μεσσηνίας, Μήλου, Μυκόνου, Νήσων Αττικής, Πάρου, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Ρόδου, Σάμου, Σποράδων, Σύρου, Τήνου, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Φωκίδας, Χανίων, Χίου.

Οι κόκκινες περιοχές είναι οι εξής περιφέρειες: Περιφερειακές ενότητες της Αττικής και ο Πειραιάς (πλην των νήσων), Βοιωτία, Δράμα, Έβρος, Ημαθία, Θήρα, Ιωάννινα, Καβάλα, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Λάρισα, Νάξος (πλην Αμοργού), Ξάνθη, Πέλλα, Πιερία, Ροδόπη, Τρίκαλα, Μαγνησία, Χαλκιδική.

Κορονοϊός Ελλάδα: Ο νέος χάρτης επικινδυνότητας

Κοινά μέτρα σε κίτρινες και κόκκινες περιοχές

Για τα επίπεδα της «Επιτήρησης» και του «Αυξημένου Κινδύνου», θα ισχύουν 6 συγκεκριμένα μέτρα:

– Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
– Περιορισμός κυκλοφορίας 00:00-05:00
– Απαγόρευση επιβίβασης σε ΜΜΜ χωρίς χρήση μάσκας
– Υποχρεωτική τηλεργασία τουλάχιστον 50% σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
– Τηλε-εκπαίδευση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (εξαιρούνται κλινικές και εργαστήρια τελειοφοίτων)
– Αναστολή επισκεπτηρίου στις δομές πρόνοιας (ΜΦΗ κ.ο.κ.)

Shares