Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Κομισιόν: Απαγορεύει το Tik Tok στους υπαλλήλους της για λόγους ασφαλείας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαγορεύει την εφαρμογή Tik Tok για λόγους εθνικής ασφάλειαςΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαγόρευσε στο προσωπικό της να χρησιμοποιεί το TikTok λόγω φόβων σχετικά με την ασφάλεια που σχετίζονται με τις πρακτικές συλλογής δεδομένων από την Κίνα.

Το προσωπικό έλαβε εντολή να διαγράψει την εφαρμογή από κινητά τηλέφωνα και εταιρικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών συσκευών, ανέφεραν άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Στους εργαζομένους δόθηκε προθεσμία έως τις 15 Μαρτίου για να απαλλαγούν από το Tik Tok, ανέφερε η Κομισιόν σε email προς τους υπαλλήλους την Πέμπτη, το οποίο προβλήθηκε από το Bloomberg.

Οι δυτικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για τον πιθανό κίνδυνο εθνικής ασφάλειας του TikTok, υπό το φως των ανησυχιών σχετικά με την κινεζική μητρική του εταιρεία, ByteDance.

Η απαγόρευση της ΕΕ ακολουθεί μια απόφαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ στα τέλη του περασμένου έτους να περιορίσει το TikTok από συσκευές ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Η ολλανδική υπηρεσία πληροφοριών διερευνά επίσης πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με κρατικούς υπαλλήλους που χρησιμοποιούν το TikTok στα τηλέφωνά τους.

newsbomb.gr

Shares