Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Η κυβέρνηση βάζει «λουκέτο» στο νοσοκομείο Ναυπλίου- Κλείνουν τα επείγοντα….

Στην καταγγελία ότι η κυβέρνηση, καταργώντας τις εφημερίες, βάζει, ουσιαστικά, «λουκέτο» στο νοσοκομείο Ναυπλίου, προέβη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου προ ημερών αποφασίστηκε η δημιουργία ενιαίου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στη Νοσηλευτική Μονάδα Αργους.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει σχετικά πως «όταν η κυβέρνηση ήταν στην αντιπολίτευση έλεγε ότι θα ανοίξει τα 10 νοσοκομεία που έκλεισαν το 2014. Τώρα ως κυβέρνηση ξέχασε τι έλεγε».

H καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων της Ν.Μ. Ναυπλίου / Πηγή: ΠΟΕΔΗΝ

Οι συνδικαλιστές προσθέτουν ότι «δια της συρρίκνωσης, απαξίωσης και των ελλείψεων προσωπικού, (σ.σ. η κυβέρνηση) μετατρέπει τα 30 διασυνδεόμενα νοσοκομεία της χώρας σε Κέντρα Υγείας (π.χ. Νάουσα, Αμαλιάδα, Μεσολόγγι κ.λπ) Αυτό όμως που συμβαίνει στο Ναύπλιο ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Ούτε Κέντρο Υγείας. Βάζουν λουκέτο στο Νοσοκομείο αφού σταματάει να εφημερεύει» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Οπως υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση «η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας που εποπτεύει τα Νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους, αποφάσισε να δημιουργήσει ενιαίο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο Άργους και το Νοσοκομείο Ναυπλίου να μην εφημερεύει καθόλου. Ουσιαστικά ΛΟΥΚΕΤΟ. Κλείνουν το Νοσοκομείο μιας πόλης που κατακλύζεται από τουρίστες και δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής προσέρχονται για υπηρεσίες υγείας».

Η ΠΟΕΔΗΝ, καταλήγοντας, υποστηρίζει ότι «δεν υπολογίζουν τίποτα. Που είναι η κοινωνική ευαισθησία; Οι κάτοικοι είναι ξεσηκωμένοι. Στηρίζουμε την λειτουργία και την αναβάθμιση και των δύο Νοσοκομείων του Νομού Αργολίδας (Άργος και Ναύπλιο)».

iefimerida

Shares