Τρίτη , 29 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Κωμικοτραγικές εικόνες: Ρώσοι ναύτες κάνουν ηλιοθεραπεία ενώ περνούν ξυστά από Αμερικανικό πολεμικό… (ΒΙΝΤΕΟ)

Κωμικοτραγικές εικόνες: Ρώσοι ναύτες κάνουν ηλιοθεραπεία ενώ περνούν ξυστά από Αμερικανικό πολεμικό... (ΒΙΝΤΕΟ)

Φαίνεται ότι οι Ρώσοι ναυτικοί δεν ανησυχούσαν πολύ για μια στενή συνάντηση με πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, τουλάχιστον σύμφωνα με ένα βίντεο όπου χρήστες του διαδικτύου τους εντόπισαν να κάνουν ηλιοθεραπεία(!) στο ελικοδρόμιο του πλοίου.

Η σχεδόν σύγκρουση μεταξύ των δύο αντιτορπιλικών, USS Chancellorsville και Admiral Vinogradov, συνέβη την Παρασκευή. Η Μόσχα και η Ουάσινγκτον έριξαν την ευθύνη ο ένας στον άλλο, ενώ οι ΗΠΑ κυκλοφόρησαν βίντεο και μια αεροφωτογραφία της συνάντησης.

Το ρωσικό σκάφος κατάφερε να κάνει μια απότομη στροφή προς τα δεξιά, περνώντας μέσα σε περίπου 150 πόδια (λιγότερο από 50 μέτρα) από το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους διεθνείς θαλάσσιους κανόνες, ένα σκάφος που προσεγγίζεται από την δεξιά πλευρά πρέπει να αποστασιοποιηθεί – και προφανώς το αμερικανικό σκάφος ήταν υποχρεωμένο να το πράξει. Το αμερικανικό ναυτικό, ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι ανακτούσε ένα ελικόπτερο κατά τη διάρκεια του συμβάντος και έπρεπε να ταξιδέψει σε ευθεία γραμμή.

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares