Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

«Κόκκινη» Μητσοτάκη σε Ζαγοράκη! Τον διέγραψε από την ευρωομάδα της ΝΔ…..

Την διαγραφή του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Θοδωρή Ζαγοράκη από την κοινοβουλευτική της ομάδα στο ευρωκοινοβούλιο ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Με απόφαση Μητσοτάκη η διαγραφή του κ. Ζαγοράκη. Αλλάζει ο νόμος έτσι ώστε να μην επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές όπως αυτή σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη. «Ο Λευτέρης Αυγενάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Μια στο καρφί και μια στο πέταλο η κυβέρνηση. Από την μια ανακοίνωσε την διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της ΝΔ και από την άλλη την αλλαγή του νόμου προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η διαγραφή Ζαγοράκη, έγινε με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η απόφαση του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στον Θοδωρή Ζαγοράκη το πρωί από τον επικεφαλής της ευρωομάδας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Πιο αναλυτικά ο κ. Πέτσας είπε:

«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα. Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη. Με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφασή του Πρωθυπουργού, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης».

Είπε ακόμα απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Πρόσθεσε ότι ο νέος νόμος θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος νόμος θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης παιδιού που αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ. Αυτό δείχνει την σπουδή της κυβέρνησης να κλείσει αυτό το κεφάλαιο που προκάλεσε μεγάλες πολιτικές αναταράξεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης το βράδυ της Δευτέρας (27/01/2020) λίγο μετά την ανακοίνωση της εισήγησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση με την οποία απειλούσε να ανεξαρτητοποιηθεί. Αυτό ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε στην διαγραφή του με απόφαση Μητσοτάκη.

Η ανάρτηση που έκανε ο Θοδωρής Ζαγοράκης και οδήγησε στην διαγραφή

http://www.facebook.com/th.zagorakis/posts/1183720675168956

 

 

 

newsit

Shares