Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Champions League: «Κόκκινοι» και «δράκοι» για μια θέση στα ημιτελικά…

Ίσως να πρόκειται για το λιγότερο αμφίρροπο ζευγάρι των προημιτελικών του Champions League (22:00), αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αδιάφορο.Η Λίβερπουλ υποδέχεται την Πόρτο στο «Άνφιλντ» στο πρώτο τους ματς για τα προημιτελικά του Champions League, με το νικητή του ζευγαριού να συναντά στην επόμενη φάση Μπαρτσελόνα ή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι Reds μπορεί να έχουν μαράζι το πρωτάθλημα, το οποίο θέλουν να κατακτήσουν για πρώτη φορά μετά το 1990, αλλά φυσικά δεν αδιαφορούν για την ευρωπαϊκή διάκριση και ο Γιούργκεν Κλοπ θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή σύνθεση. Εκτός μάχης, πάντως, είναι ο τιμωρημένος Ρόμπερτσον, αλλά και οι τραυματίες Γκόμεζ και Τσάμπερλεϊν, ενώ αμφίβολος είναι ο Λαλάνα. Το παρήγορο είναι πως ουδείς εκ των γηπεδούχων είναι στο όριο των καρτών.

Στον αντίποδα, η Πόρτο είναι στα ίσα με την Μπενφίκα στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και ψάχνει την υπέρβαση στο Champions League. Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Πέπε και Ερέρα, ενώ τρεις παίκτες θα χάσουν τη ρεβάνς αν κιτρινιστούν, οι Ντανίλο, Μιλιτάο και Οτάβιο.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες έξι φορές στο παρελθόν. Πέρσι συναντήθηκαν στους «16», με τη Λίβερπουλ να «καθαρίζει» την πρόκριση από την Πορτογαλία με 5-0 (0-0 η ρεβάνς στο Νησί). Το 2001 είχαν αναμετρηθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA με τους «κόκκινους» να νικούν 2-0 στη ρεβάνς του «Άνφιλντ» μετά το 0-0 στο Πόρτο, ενώ το 2007 στη φάση των ομίλων του Champions League μετά το 1-1 στην Πορτογαλία η Λίβερπουλ είχε επικρατήσει 4-1 στην Αγγλία.

Η Λίβερπουλ μετρά 10 προκρίσεις σε 14 παρουσίες στα προημιτελικά Κυπέλλων Ευρώπης, ενώ το ρεκόρ της Πόρτο είναι 2-5. Οι Reds μετρούν 20 σερί ευρωπαϊκά ματς εντός έδρας χωρίς ήττα (14 νίκες-6 ισοπαλίες), ενώ οι «δράκοι» στο Νησί έχουν αποκαρδιωτικά αποτελέσματα μετρώντας 15 ήττες και 3 ισοπαλίες σε 18 ματς με γκολ 10-48!

Πιθανές συνθέσεις
Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Μίλνερ, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ.
Πόρτο (Κονσεϊσάο): Κασίγιας, Μάξι, Φελίπε, Μιλιτάο, Τέλες, Ντανίλο, Οτάβιο, Κορόνα, Μπραχίμι, Μαρέγκα, Σοάρες.
Διαιτητής: Ματέου Λαόθ (Ισπανία)
sport-fm.gr

Shares