Κυριακή , 2 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Κοινωνική αναταραχή στη Γερμανία – Ξεσηκώνονται κατά της ακρίβεια και της Ατζέντας 2030

Το Φράιμπουργκ διαμαρτύρεται για τους περιορισμούς του COVID

Γερμανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει φόβους ότι ένας χειμώνας με ενεργειακά προβλήματα στη χειρότερη περίπτωση θα μπορούσε να προκαλέσει εξτρεμιστικές αντιδράσεις. Το πόσο άσχημα γίνονται τα πράγματα μπορεί να εξαρτάται από το πόσο καλά διαχειρίζονται την κρίση — σε πολιτική και αντίληψη.

Οι νομοθέτες ανησυχούν ότι ο πληθωρισμός και οι υψηλές τιμές ενέργειας μπορεί να οδηγήσουν σε κοινωνική αναταραχή, όπως με τις διαμαρτυρίες για τους περιορισμούς για τον COVID.

Πολιτειακοί και ομοσπονδιακοί νομοθέτες στη Γερμανία διερευνούν ένα ευρύ σύνολο μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας, από το σβήσιμο των φώτων των δρόμων έως τη μείωση της θερμοκρασίας των κτιρίων. και παρακαλούν το κοινό να μειώσει την κατανάλωση στο σπίτι.

Το αν αυτές οι προσπάθειες υποκινούν ένα κάλεσμα αλληλεγγύης ή ένα κάλεσμα στα όπλα δεν θα γίνει σαφές μέχρι να μπει το κρύο και να φτάσουν οι λογαριασμοί. Ωστόσο, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δεν είναι σε διάθεση αναμονής, δηλώνοντας στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ARD, τον περασμένο μήνα ότι το σπειροειδές κόστος θέρμανσης είναι «βαρίδι για την κοινωνία».

Ονομάζοντας ρητά τον ελέφαντα στο δωμάτιο, ο καγκελάριος και η κυβέρνησή του είναι στο γάντζο για την εξάλειψη της κοινωνικής αναταραχής στο μπουμπούκι.

https://twitter.com/risemelbourne/status/1564336449121845248?s=20&t=nfzYuma6PRwNi7Wp5QLLSQ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares