Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κοινή ναυτική άσκηση μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα

Σύμφωνα με πληροφορίες του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας SPA, ξεκίνησε την Κυριακή η δεύτερη ναυτική άσκηση «Blue Guard 21» μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σημειώθηκε ότι η άσκηση, η οποία πραγματοποιείται με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων και τη στρατιωτική συνεργασία και την αύξηση του επιπέδου προετοιμασίας για πόλεμο, θα διαρκέσει 10 ημέρες.

Στη δήλωση, αναφέρεται ότι η άσκηση αποσκοπεί στο να “συμβάλει στην ανάπτυξη ικανοτήτων προς αυτήν την κατεύθυνση, διασφαλίζοντας την προστασία και την ασφάλεια των θαλασσών, των περιφερειακών και διεθνών πλωτών οδών για την ελευθερία της θαλάσσιας ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα”.

Από την άλλη πλευρά, στη δήλωση της SPA, αναφέρεται ότι οι ασκήσεις Air Missile Combat Center 2021 στην αεροπορική βάση Zafer των ΗΑΕ ξεκίνησαν με τη συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας και αρκετών συμμαχικών και φιλικών χωρών. Σημειώνεται ότι η Πολεμική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας συμμετείχε στην άσκηση με τα μαχητικά F-15SE.

Η δήλωση δεν παρείχε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το ποιες χώρες συμμετείχαν στις ασκήσεις και τη διάρκειά τους.

 

ΠΗΓΗ

Shares