Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κοινή ελληνοαμερικανική ανάπτυξη στην Α. Μεσόγειο: Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση του “Αϊζενχάουερ” με ΠΝ & ΠΑ – “Κρύφτηκαν” οι Τούρκοι….

Ολοκληρώνεται απόψε η συνεκπαίδευση μεταξύ μονάδων και μέσων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας και του αεροπλανοφόρου USS DWIGHT D. EISENHOWER (Carrier Strike Group, CSG) η οποία ξεκίνησε στις 24 Ιουλίου, όταν οι ελληνικές δυνάμεις ενσωματώθηκαν στη δύναμη κρούσης του αεροπλανοφόρου κατά τον πλου του στην ανατολική και κεντρική Μεσόγειο.

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αναφέρεται:

«Από την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 κατόπιν σχεδιασμού και οργάνωσης από το ΓΕΕΘΑ και καθορισμού λεπτομερειών εκτέλεσης από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού ενσωματώθηκαν στη Δύναμη Κρούσης του Αεροπλανοφόρου USS DWIGHT D. EISENHOWER (Carrier Strike Group, CSG) κατά τον πλου του στην Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο, με σκοπό την προαγωγή του επιπέδου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής συνοδείας και στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης μέσων και Μονάδων των δύο χωρών, υλοποιήθηκε αριθμός συναφών τεχνικών αντικειμένων με τη συμμετοχή Φρεγάτας και Υποβρυχίου του Πολεμικού Ναυτικού.

Επιπρόσθετα, αριθμός αεροσκαφών της ΠΑ εκτέλεσε εκπαίδευση εναέριας μάχης με τα αεροσκάφη του Αεροπλανοφόρου σε ρόλο τόσο επιτιθέμενου όσο και αμυνόμενου, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας εκτελέσθηκαν πυρά Δυτικά Κρήτης και στο Πεδίο Βολής ΚΑΡΑΒΙΑ».

Η συνοδεία – συνεκπαίδευση θα ολοκληρωθεί κατά τις βραδινές ώρες της 27ης Ιουλίου 2020».

“Χαστούκι” στην προπαγάνδα των Τουρκικών ΜΜΕ

Κάπου εδώ, δεν μπορεί κανείς να μην παρατηρήσει για ακόμη μία φορά την προπαγάνδα από τα ΜΜΕ της Τουρκίας, τα οποία ανέφεραν χαρακτηριστικά πως η άσκηση με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο, δεν θα γίνει, ενώ έκαναν λόγο για fake news Τα τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα το Anadolu ανέφεραν συγκεκριμένα πως ” οι ελληνικοί ισχυρισμοί πραγματοποίησης κοινών ασκήσεων με τις ΗΠΑ στο Αιγαίο Πέλαγος δεν είναι αληθείς”.

 

Περιόρισαν τις παραβιάσεις οι Τούρκοι

Την ίδια στιγμή, περιορισμένες ήταν σήμερα οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, επιβεβαιώνοντας το κλίμα αποκλιμάκωσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σήμερα στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο είχαμε 4 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου πό τουρκικά μαχητικά και μία εικονική αερομαχία.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

 

 

ΠΗΓΗ

Shares