Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κωδικός: Μονμάρτη…

του Κώστα Δημ. Χρονόπουλου,
Αρθρογράφου -ΣχολιογράφουΚλαυσίγελως προκλήθηκε από τις δηλώσεις της κας Υφυπουργού Προστασίας του (μονίμως απροστάτευτου) πολίτη, περί ταυτισμού Μονμάρτης και Εξαρχείων.

Χαμός στο Διαδίκτυο, σχόλια, άρθρα, θυμηδία, αλλά και απογοήτευση.

Απογοήτευση εξαιτίας του ότι:
– Παραλληλίζονται, συγκρίνονται διαφορετικές περιοχές δύο Χωρών, προκειμένου να εξιλεωθούν οι ημέτεροι πολιτικάντηδες για την πασίδηλη ανικανότητα και (διαχρονική) αποτυχία τους.
– Αν, υποθετικά, αντί Μονμάρτης επέλεγε την Συρία, τότε θα είχε την κατανόηση των περισσοτέρων για το ολίσθημα της η κυρία.
– Πριν περίπου 8 μήνες η ίδια είχε δηλώσει: “… Τα Εξάρχεια πρέπει να γίνουν Μονμάρτη. Εκεί υπάρχουν θέατρα, μουσείο, χώροι πολιτισμού, αρχαιολογικό μουσείο… “.

Η διάθεση να γίνει μια ριζική αλλαγή /αναβάθμιση του ημέτερου Εξαρχιστάν ώστε να γίνει Μονμάρτη είναι το επιθυμητό.
Οι τελευταίες δηλώσεις της περί του τι είναι τα Εξάρχεια (Σ.Σ Προσέξτε: Όχι τι πρέπει ή τι θα ήθελε η ίδια και η Κυβέρνηση να είναι) προξενούν εύλογες ανησυχίες. “… Ιστορική γειτονιά. Είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού την οποία βλέπω ως Μονμάρτη -και όχι ως πολύπαθη περιοχή – η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες και γι’ αυτό χρειάζεται αυτοκριτική και από την αυτοδιοίκηση και από τους θεσμικούς παράγοντες”.

Γράφω “ανησυχίες”, επειδή αν συνυπολογίσει κανείς τις προηγούμενες δηλώσεις και τις τελευταίες διακρίνει το σοβαρότατο πρόβλημα της κας Υφυπουργού:
Στην πρώτη συνέντευξη /δήλωση ομιλεί περί του πως θα ήθελε να γίνουν /προς τα που να προσομοιάσουν τα Εξάρχεια.
Στην δεύτερη όμως … διαπιστώνει -φαντασιώνεται – ότι, ήδη, … είναι τα Εξάρχεια Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού (!!!). Παράλογο, παντελώς αλλοπαρμένο!…
Επειδή ακριβώς συγχέει το επιθυμητό, με το πραγματικό. Ζει την φαντασίωση της ως πραγματικότητα. Αφύσικο (sic).

Αυτό εκτιμώ ως μείζονος σημασίας ζήτημα/πρόβλημα που θα πρέπει η ίδια να προσέξει και να συμβουλευτεί ειδικούς …
Όσο για τα περί:” εγκατάλειψης της πολιτείας και αυτοκριτικής από την αυτοδιοίκηση και θεσμικούς παράγοντες” το θεωρώ έλασσον, σε σχέση, με το παραπάνω μείζον.

– Θεωρεί πως ” κάποιοι επενδύουν- πολιτικά- στο να πείσουν τους πολίτες ότι η Αθήνα είναι ανασφαλής χώρα. Εκπέμπουν λανθασμένα μηνύματα προς τα έξω”. Εδώ αυξάνεται ο αριθμός των ειδικών που θα πρέπει να συμβουλευτεί, αφού δεν διακρίνει (βλέπει το τραγικό μπάχαλο που επικρατεί).

– “Για εμάς δεν υπάρχουν άβατα. Εκτός από το αυτοκέφαλο του Αγίου Όρους”.

Πρόταση: Πάρτε τις φίλες σας που πηγαίνετε -χωρίς συνοδεία- στην πλατεία Εξαρχείων να πιείτε καφέ.
Θα διαπιστώσετε πως -εκτός από το Άγιο Όρος -υπάρχει και άλλο άβατο (επικίνδυνο). (Μέχρις ότου γίνουμε …Μονμάρτη, θα πρότεινα στην κυρία να δώσει εντολή ώστε οι αστυνομικές επιχειρήσεις να φέρουν τον κωδικό: “Μονμάρτη”. Παρηγορητικό ακούγεται!).

Κάποτε ένας πρωτοκλασάτος και λαλίστατος Υπουργός ικανοποιούσε την …… πολιτιστική καψούρα του επισκεπτόμενος και αποκαλώντας /αναγνωρίζοντας ως πολιτιστικά κέντρα τα … σκυλάδικα.
Τώρα βλέπουν άλλοι το αγλάισμα των Εξαρχείων ως … Μονμάρτη.
Βέβαια τίποτα πλέον δεν ξενίζει. Έχουμε πάθε μυθριδατισμό.

ΥΓ Κατά καιρούς έχω γράψει πως η μόνη λύση είναι η επίσημη αναγνώριση.
Να αναγνωρίσουμε το κρατίδιο- εν κράτει- του Εξαρχιστάν.
Να ανταλλάξουμε Πρεσβείες. Να γίνονται επίσημες επισκέψεις αξιωματούχων. Μόνο έτσι θα ησυχάσουμε.
Και όχι με απαράδεκτη ανοχή ή ονοματοδοσίες ευφημιστικές, τύπου: “Μονμάρτης”.

Shares