Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κόμπι Μπράιαντ: H αποθέωση σε Σπανούλη και Διαμαντίδη και η σχέση του με την Ελλάδα…(ΦΩΤΟ)

Ο θρύλος του NBA είχε αναφερθεί στους δυο Έλληνες μπασκεμπολιστες με κολακευτικά λόγια – Το ταξίδι του στη Μύκονο το 2014…

Ο Κόμπι Μπράιαντ υπήρξε ο απόλυτος σταρ του NBA, μια εμβληματική μορφή στο παγκόσμιο μπάσκετ γράφοντας μια μοναδική ιστορία δόξας.

Δύο από τις εκατοντάδες συνεντεύξεις που είχε δώσει στην πορεία του είχαν ελληνικό χρώμα.

Συγκεκριμένα είχαν «άρωμα» Σπανούλη και Διαμαντίδη, με τον Κόμπι να αποθεώνει τον αρχηγό του Ολυμπιακού και τον πρώην αρχηγό του Παναθηναϊκού.

Η πρώτη συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην ισπανική εφημερίδα Marca πριν από δέκα μήνες, με τον Μπράιαντ να τονίζει χαρακτηριστικά για το scouting που έκανε πριν από τα παιχνίδια της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ.

«Όταν ήμουν στην Εθνική ομάδα, προετοιμαζόμουν για κάθε παιχνίδι, ήθελα να είμαι έτοιμος. Μελετούσα πώς παίζουν κάποιοι παίκτες όπως ο Σπανούλης, ο Διαμαντίδης και ο Μπαρμπόσα.

Ορισμένοι μάλιστα με ρωτούσαν. “Μα τι κάνεις εκεί”; Τους απαντούσα ότι μελετάω τον Σπανούλη. Και θυμάμαι να μου λένε, “ποιος είναι ο Σπανούλης”; “Αυτός που θα σας σκοτώσει” τους έλεγα».

Η ανάρτηση του Βασίλη Σπανούλη

 

Η δεύτερη ήταν στην FIBA και ο μύθος του ΝΒΑ είχε μιλήσει με κολακευτικά λόγια και για τον Δημήτρη Διαμαντίδη. «Υπάρχει κάποιος με τον οποίο έχω παίξει αντίπαλος. Τον λένε Διαμαντίδη και είναι Έλληνας. Έπαιζε εκπληκτική άμυνα, έναν τέτοιο πόιντ γκαρντ ήθελα να έχω δίπλα μου».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε βρεθεί αντιμέτωπος με τον Κόμπι Μπράιαντ στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008. Τ0 σκορ ήταν Ελλάδα – Αμερική 69-92, ωστόσο στα κορυφαία στιγμιότυπα του αγώνα ήταν η τάπα του Ελληνα γκαρντ στον αστέρα του NBA.

Ο Κόμπι Μπράιαντ λάτρευε την Ελλάδα και μάλιστα ήταν ο προορισμός των διακοπών του το 2014. Μαζί με την σύζυγό του, Βανέσα, επισκέφτηκαν την Αθήνα και την Μύκονο, βγάζοντας μάλιστα αρκετές σέλφι. Ακόμη και στην τελευταία του ημέρα στα παρκέ, παίρνοντας το μικρόφωνο, χρησιμοποίησε έναν στίχο του Καβάφη. «Σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι», είχε πει στην απόσυρση της φανέλας του.

protothema.gr

Shares