Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Κλοπ: «Το χαμένο πέναλτι άλλαξε το παιχνίδι»

Κλοπ: «Το χαμένο πέναλτι άλλαξε το παιχνίδι»

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ πιστεύει ότι η ομάδα του θα είχε “αποκτήσει τον έλεγχο” κατά την διάρκεια της ήττας από την Μπόρνμουθ αν ο Σαλάχ είχε ευστοχήσει στο πέναλτι, αλλά παραδέχθηκε ότι αυτό δεν θα μπορούσε να συγκαλύψει μια απογοητευτική εμφάνιση.


Η Λίβερπουλ έχασε 1-0 από την Μπόρνμουθ στο Vitality Stadium το απόγευμα του Σαββάτου χάρη στο γκολ του Φίλιπ Μπίλινγκ στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Σαλάχ έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει από το σημείο του πέναλτι 21 λεπτά πριν το τέλος, αλλά ο επιθετικός της Λίβερπουλ έστειλε το πέναλτι άουτ.

 

“Το τελευταίο πέναλτι που (έχασε) δεν ξέρω πότε ήταν, στο πρωτάθλημα τουλάχιστον, έχει περάσει πολύς καιρός”, δήλωσε ο Κλοπ μιλώντας στο BT Sport στην λήξη της αναμέτρησης. “Είναι εντελώς υποθετικό, αλλά νομίζω ότι αν σκοράρουμε εκεί θα αποκτήσουμε τον έλεγχο.

Αυτό δεν κάνει την απόδοση καλύτερη, αλλά θα μπορούσε να αλλάξει τουλάχιστον το αποτέλεσμα, αλλά αυτό είναι όλο. Βάζει γκολ, βάζει πολλά γκολ, μπορεί να έχασε ένα πέναλτι αλλά έτσι είναι η ζωή”.

Η Λίβερπουλ είχε 70% κατοχή μπάλας στο Vitality και 2.14 xGoals, αλλά ο Κλοπ έμεινε μετανιωμένος για την ικανότητα της ομάδας του να διασπάσει μια συμπαγή Μπόρνμουθ.

Το αποτέλεσμα είδε τη Λίβερπουλ να χάνει την ευκαιρία να σκαρφαλώσει στην τέταρτη θέση της Premier League. Η ομάδα του Κλοπ παραμένει πέμπτη και θα ξεπεραστεί από τη Νιούκαστλ αν η ομάδα του Έντι Χάουι κερδίσει την Γουλβς την Κυριακή.

“Τι μπορώ να πω; Ποτέ δεν ήταν πραγματικά το παιχνίδι μας”, πρόσθεσε ο Κλοπ. “Ήμασταν κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο. Είχαν τις αντεπιθέσεις τους που ήθελαν να έχουν.

Πραγματικά πιστεύω ότι οι χώροι όπου έπρεπε να παίξουμε ήταν σούπερ καθαροί, ήταν σούπερ ανοιχτοί, δεν τους χρησιμοποιήσαμε αρκετά συχνά. Οι μισοί χώροι δίπλα στους δύο μεσοεπιθετικούς τους, οι υπόλοιποι ήταν λίγο πολύ απασχολημένοι με την κάλυψη άλλων χώρων, αλλά δεν το χρησιμοποιήσαμε αρκετά συχνά.

(Δεν) απολαύσαμε την πρόκληση να αντιμετωπίσουμε μια βαθιά, συμπαγή ομάδα. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορείς να περάσεις με όλες τις μπάλες, αλλά ήταν σαν να λέμε πάντα εντάξει δεν περνάμε, δεν βγήκε, τέτοια πράγματα. Έτσι, μικρά πράγματα που κάνουν τεράστια διαφορά”.

Πηγή: fosonline.gr

Shares