Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Κλοπ: «Θα σεβαστούν την ενός λεπτού σιγή για τη Βασίλισσα οι φίλαθλοί μας»

Klopp

Ο Γιούργκεν Κλοπ δήλωσε πως περιμένει από τους φίλους της Λίβερπουλ να σεβαστούν τη μνήμη της Βασίλισσας Ελισάβετ πριν την έναρξη του αγώνα με τον Άγιαξ για το Champions League

Η περίοδος πένθους που διανύει το Ηνωμένο Βασίλειο μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ θα αποτυπωθεί χαρακτηριστικά στα επερχόμενα παιχνίδια του Champions League επί αγγλικού εδάφους.

Στην περίπτωση της Λίβερπουλ, πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται τυχόν γιουχαΐσματα και αποδοκιμασίες από τις εξέδρες του «Άνφιλντ» πριν από το ματς κόντρα στον Άγιαξ (13/9, 22:00).

Κι αυτό διότι είναι γνωστή η αντίθεση μιας μεγάλης κοινότητας του Μέρσεϊσαϊντ με την βρετανική εξουσία, καθώς και πολύ πρόσφατα τα παραδείγματα οπαδών της Λίβερπουλ που αποδοκίμασαν τον εθνικό ύμνο «God Save the Queen», στον περασμένο τελικό του Champions League αλλά και του League Cup.

Παρ’ όλα αυτά, ο Γιούργκεν Κλοπ δεν περιμένει τίποτα λιγότερο από τους φίλους της ομάδας του, από το να αποδώσουν τον ύστατο φόρο τιμής στη μνήμη της μακροβιότερης κατόχου του βασιλικού θρόνου.

Για την ακρίβεια, δήλωσε πεπεισμένος ότι θα το κάνουν, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου πριν από το παιχνίδι, φέρνοντας ως πρόσφατο παράδειγμα την υποδειγματική τους στάση απέναντι στον Κριστιάνο Ρονάλντο την περασμένη σεζόν, όταν λίγες μέρες πριν είχε χάσει το νεογέννητο αγόρι του.

«Πιστεύω είναι το σωστό. Δεν νομίζω ότι οι φίλαθλοί μας χρειάζονται οποιουδήποτε είδους συμβουλές από μένα για την ένδειξη σεβασμού. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα όπου οι άνθρωποί μας έδειξαν τον δέοντα σεβασμό.

Ένα που με είχε εκπλήξει ευχάριστα και για το οποίο ήμουν πολύ περήφανος ήταν την περασμένη σεζόν, όταν παίξαμε κόντρα στη Γιουνάιτεντ και το Άνφιλντ στήριξε τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε μια πολύ άσχημη κατάσταση με την οικογένειά του. Αυτό λοιπόν περιμένω. Για μένα είναι ξεκάθαρο τι πρέπει να κάνουμε».

Όσο για τη δική του γνώμη για τη Βασίλισσα, ο Γερμανός τεχνικός δήλωσε:
«Δεν την ήξερα, αλλά από αυτά που έβλεπα μπορούσα να πω πως ήταν μια ζεστή, καλή κι αγαπημένη κυρία και δεν χρειάζεται να ξέρω κάτι παραπάνω».

Πηγή: gazzetta.gr

Shares