Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Κλοπ για την πρώτη μάχη με την Ρεάλ: «Όλοι ονειρεύονται να παίξουν αυτό το παιχνίδι»

Klop

Ο Γιούργκεν Κλοπ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Ρεάλ Μαδρίτης εν όψει της αυριανής πρώτης αναμέτρησης στο Άνφιλντ για τους 16 του Champions League

Αν και έβγαλε πικρία για τον περσινό χαμένο τελικό του Champions League, ο Γιούργκεν Κλοπ αφιέρωσε ύμνους για την Ρεάλ Μαδρίτης λίγες ώρες πριν την πρώτη μάχη των δύο ομάδων για τους 16 της διοργάνωσης.

«Ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο είναι εδώ, έχουν κερδίσει το Champions League δεν ξέρω πόσες φορές. Παίξαμε τον τελικό στο Παρίσι και δεν τον ξαναείδα μέχρι αυτό το Σαββατοκύριακο. Και τώρα ξέρω γιατί (γέλια). Κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει, αλλά δεν το κάναμε. Σε αυτούς τους αγώνες μπορείς να δεις την εμπειρία της. Δεν χάνουν ποτέ την εμπιστοσύνη τους. Τα πόδια δεν σταματούν. Αυτό είναι που πρέπει να μάθεις από αυτούς. Αυτό ήταν πριν από μερικούς μήνες βέβαια. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε τώρα. Είναι διαφορετικές ομάδες, διαφορετική εποχή», δήλωσε ο πάντα αφοπλιστικά ειλικρινής Γιούργκεν Κλοπ ερωτηθείς για το πώς είναι η ψυχολογία της Λίβερπουλ ενόψει του μεγάλου αγώνα με την κάτοχο του Champions League Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «Reds» έχουν να παίξουν στο Άνφιλντ από το 2018 κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Ανυπομονώ να παίξω το παιχνίδι, λόγω της ατμόσφαιρας που θα υπάρχει. Είναι το Champions League, ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια στον κόσμο. Εκείνη τη φορά παίξαμε σε ένα γήπεδο προπόνησης και σε ένα άδειο γήπεδο. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορούμε να παίξουμε τώρα εδώ. Αν ήταν πριν από λίγες εβδομάδες, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να παίξουμε το παιχνίδι. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη διοργάνωση προς όφελός μας. Πρέπει να παίξουμε δύο σούπερ παιχνίδια. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν χάνει ποτέ μια ευκαιρία και αυτή είναι η διαφορά», τόνισε ο Γερμανός κόουτς.

 

Για την πιθανότητα να αγωνιστεί ο Ντάργουιν Νούνιεζ ανέφερε: «Υπάρχει πιθανότητα να παίξει, θα δούμε πώς είναι».

 

Για την βελτίωση που έχει δείξει η Λίβερπουλ τις τελευταίες εβδομάδες: «Είναι αλήθεια, αλλά χρειαζόμαστε αποτελέσματα. Δεν είμαστε στην ίδια κατάσταση τώρα. Αυτές οι δύο νίκες μπορούν να κάνουν να φαίνεται ότι είμαστε καλύτεροι. Και ναι, μπορεί να είναι. Αλλά πρέπει να παλέψουμε με ό,τι έχουμε. Πάντα παίζεις πολύ σκληρά σε αυτή τη διοργάνωση. Όλοι ονειρεύονται να παίξουν αυτό το παιχνίδι. Περιμένω το Άνφιλντ να είναι γεμάτο. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον κόσμο που μπορεί να είναι εκεί».

Σχετικά με το πώς βλέπει τη Ρεάλ σε σχέση με πέρυσι. «Όταν είδα ξανά το παιχνίδι, ακόμα και γνωρίζοντας τι συνέβαινε, σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει. Αλλά δεν το κάναμε. Ο Αντσελότι έχει έναν χειρισμό των παικτών που βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. Είναι ο πιο χαλαρός προπονητής που έχω δει ποτέ και ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Έχουν μερικούς φανταστικούς νέους παίκτες. Είναι πάντα πολύ ανταγωνιστικοί. Αυτός ο συνδυασμός είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί».

Για τη νοοτροπία της «βασίλισσας» ο «Kloppo» έβγαλε το καπέλο στην προσεχή του αντίπαλο: «Δεν φοβούνται ποτέ, δεν αγχώνονται ποτέ. Στις μικρές στιγμές, στις πιθανές αντεπιθέσεις δεν μπορέσαμε να τα καταφέρουμε. Η ανάλυση είναι πολύ εύκολη. Με λίγο περισσότερο θάρρος θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Δεν ήμασταν αρκετά γενναίοι. Ο Μόντριτς, ο Μπενζεμά, ο Βινίσιους, ο Βαλβέρδε, είναι παγκόσμιας κλάσης. Είναι μια ομάδα πολύ συνηθισμένη στο να παίζει μαζί, ενωμένη. Αν κερδίζεις τη διοργάνωση τόσες πολλές φορές, μάλλον μπορείς να σκεφτείς ότι σου ανήκει και ίσως έχουν δίκιο».

Πηγή: protothema.gr

Shares