Τετάρτη , 22 Μαρτίου 2023

Κλειστά τα σχολεία στην Ξάνθη

Κλειστά τα σχολεία στην Ξάνθη λόγω του Τριαντάφυλλου

Kλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία στην Ξάνθη, με απόφαση του δημάρχου, Μανώλη Τσέπελη λόγω των καρναβαλικών εκδηλώσεων και για να πάνε στη συναυλία του Τριαντάφυλλου.


Όπως αναφέρει δημοσίευμα του xronos.gr, αποτελεί συνήθεια οι μαθητές να τελειώνουν λίγο νωρίτερα τα μαθήματά τους ή να μην γίνονται καθόλου μαθήματα, ώστε να παρακολουθήσουν την κεντρική συναυλία, το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου, πριν από το μεγάλο διήμερο της Αποκριάς.

Έτσι, φέτος δεν θα γίνουν καθόλου μαθήματα στην Ξάνθη, παρότι η συναυλία του Τριαντάφυλλου, που θα τραγουδήσει στη θέση του FY η συναυλία του οποίου ακυρώθηκε, είναι προγραμματισμένη για τις 14:00. Στη σχετική απόφαση, ο δήμαρχος Ξάνθης επικαλείται, μεταξύ άλλων: «Το γεγονός ότι οι ΘΛΕ (Θρακικές Λαογραφικές Εορτές) είναι ένας ευρέως διαδεδομένος θεσμός με μαζική συμμετοχή όλων των πολιτών, βαθιά ριζωμένος στην συνείδηση της τοπικής κοινωνίας καθώς και το γεγονός ότι η ενεργός συμμετοχή των μαθητών στις γιορτές ως εμπειρική διδαχή στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου είναι απαραίτητη και καθιερωμένη εθιμικά πρακτική», το γεγονός ότι την Παρασκευή «τις πρωινές-μεσημεριανές ώρες έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις και δράσεις όπως συναυλίες κ.λπ. που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον και την ευρεία συμμετοχή των μαθητών που θα οδηγήσει στην αποδόμηση της σχολικής λειτουργίας» και τέλος, «την ανάγκη υποστήριξης της ιστορικής διαδρομής του θεσμού».

Έτσι, ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ξάνθης, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.

Πηγή: Newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares