Παρασκευή , 4 Δεκεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Κλειστά σχολεία ανοιχτά τα φροντιστήρια – Επικίνδυνη παλινωδία στην ΝΔ

Κλειστά σχολεία ανοιχτά τα φροντιστήρια - Επικίνδυνη παλινωδία  στην ΝΔ

Κλειστά σχολεία ανοιχτά τα φροντιστήρια: Κλείνουν τα Λύκεια σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη. Με τηλε- εκπαίδευση το πρωί οι μαθητές Λυκείου ενώ το απόγευμα θα μπορούν να καθίσουν στα θρανία των ιδιωτικών φροντιστηρίων- Αλαλούμ με τις ανακοινώσεις Πέτσα και Χαρδαλιά


Κλειστά σχολεία ανοιχτά τα φροντιστήρια: Το απόλυτο… αλαλούμ επικράτησε για ακόμα μια φορά σε ό,τι αφορά την λειτουργία των σχολείων στο νομό Θεσσαλονίκης που από τις 6 το πρωί της Τρίτης σε καθεστώς τοπικού lockdown για τον κορωνοϊό.

Όπως θυμίζει η Μακεδονία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε αρχικά πως όλες οι βαθμίδες των σχολείων θα παραμείνουν ανοικτές και θα λειτουργούν κανονικά. Λίγες ώρες αργότερα, βράδυ Δευτέρας, από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εκδόθηκε ανακοίνωση με την υπογραφή του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά στην οποία αναφέρεται πως ανοικτά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία εκτός από τα Λύκεια, τα μαθήματα στα οποία θα πραγματοποιούνται με τηλε- εκπαίδευση.

Και ενώ η Πολιτεία κλείνει τα Λύκεια καθώς οι νέοι 15-18 ετών θεωρούνται υπερκινητική ομάδα επιτρέπει στους ίδιους μαθητές να καθίσουν στα θρανία των… φροντιστηρίων. Μάλλον ο κορονοϊός δεν… κυκλοφορεί (;) τα απογεύματα. Ειδάλλως δεν εξηγείται αυτή η απόφαση.

 

Τι sms στέλνουμε στο 13033 για μετακινήσεις παιδιών στο σχολείο

Σημειώνεται επίσης ότι η μετάβαση ανήλικων τέκνων από και προς τις σχολικές μονάδες επιτρέπεται από έναν γονέα/κηδεμόνα με την αποστολή SMS – Επιλογή 4 και με πιστοποιητικό-βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου, στην οποία αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή-τριας.

Απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός των Περιφερειακών ενοτήτων Θεσσαλονίκης και Σερρών. Αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές αναστέλλονται προς το εξωτερικό, ενώ επιτρέπονται μόνο για αυστηρά επαγγελματικούς λόγους και λόγους υγείας στις μεταφορές εσωτερικού.

Επιπλέον:

  • Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου (εξαιρούνται τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, όπως super-market, mini-market κλπ, καθώς και τα pet shop), των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.
  • Η εστίαση παραμένει σε αναστολή λειτουργίας, ενώ επιτρέπονται οι υπηρεσίες delivery. Τα καταστήματα τροφίμων λειτουργούν έως τις 20:30, ενώ προβλέπεται η λειτουργία τους και το Σαββατοκύριακο.
  • Στις μεταφορές, προβλέπεται περιορισμός στον αριθμό των επιβαινόντων σε ΙΧ μέχρι 1 άτομο πλέον του οδηγού (εξαιρούνται ανήλικα τέκνα).
  • Στην αναστολή λειτουργίας των παιδότοπων, συμπεριλαμβάνονται οι παιδικές χαρές και τα πάρκα ψυχαγωγίας / θεματικά πάρκα.
  • Στους χώρους λατρείας, οι λειτουργίες πραγματοποιούνται χωρίς παρουσία πιστών, ενώ επιτρέπονται μόνο τελετές κηδειών με παρουσία έως 9 άτομα.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares