Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Το πόρισμα της οικονομικής Αστυνομίας

Κιβωτός του Κόσμου: Το πόρισμα της οικονομικής Αστυνομίας «καίει» τον πατέρα Αντώνιο

Αποκαλυπτικό είναι το πόρισμα της οικονομικής Αστυνομίας με την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου – «Καίνε» τον πατέρα Αντώνιο τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που αφορούν την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου». Στο πόρισμα το οποίο και εκδόθηκε μετά από σχετικές έρευνες που έγιναν αναφέρουν περιλαμβάνονται οι δαπάνες της «Κιβωτού του Κόσμου» τα τελευταία πέντε χρόνια που ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για αόρατες δαπάνες και κατασκευές με τις αρχές να διαπιστώνουν ότι κάποιες εργασίες είτε δεν έγιναν ποτέ είτε δεν ολοκληρώθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, τα στελέχη της οικονομικής Αστυνομίας διαπιστώνουν για τον πατέρα Αντώνιο και εξόφθαλμη υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τρία πετρόκτιστα κτήρια σε μία έκταση 10 στρεμμάτων στα Ιωάννινα.

Τα συγκεκριμένα σπίτια αγοράστηκαν το 2015 εν μέσω capital controls και ενώ αρχικά οι διαπραγματεύσεις ήταν με κάποιον εκπρόσωπο της «Κιβωτού», το συμβόλαιο υπογράφηκε από τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο. Τα εν λόγω κτήρια αγοράστηκαν με σακούλες σούπερ μάρκετ, τα οποία εμπεριείχαν 100.000 ευρώ σε μετρητά.

Μάλιστα, για την ανοικοδόμηση και την ανακατασκευή τους δαπανήθηκαν άλλες 250.000 ευρώ με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με μετρητά σε σακούλες σούπερ μάρκετ. Τα, περίπου, 400.000 ευρώ που δαπανήθηκαν δε φέρεται, σύμφωνα με το «πόρισμα – κόλαφος» να έχουν τραβηχτεί από κάποιον τραπεζικό λογαριασμό, που ανήκε στον πατέρα Αντώνιο, στην πρεσβυτέρα, στην «Κιβωτό» ή από κάποιο στέλεχος της ΜΚΟ.

Την ίδια ώρα, στο σχετικό πόρισμα συμπεριλαμβάνονται και δαπάνες της «Κιβωτού» την τελευταία πενταετία, οι οποίες υπερβαίνουν τα 2 εκατ. ευρώ. Οι δαπάνες αυτές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ενδείξεις αόρατων προμηθειών και κατασκευών. Από πρόχειρες αυτοψίες, που έγιναν από τις Αρχές, διαπιστώθηκε, μάλιστα, ότι κάποιες από τις εργασίες είτε δεν έγιναν ποτέ, είτε ήταν ημιτελείς.

Πηγή: Newsbomb.gr

Shares