Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023

Κιβωτός του Κόσμου: Στο στόχαστρο των αρχών η πρεσβυτέρα

Εμφανιζόταν ως πρόεδρος του Δ.Σ. της Κιβωτού του Κόσμου και φαίνεται πως διαχειριζόταν μεγάλο μέρος των οικονομικών της ΜΚΟ. Στους λογαριασμούς της ίδιας και του πατέρα Αντωνίου βρέθηκαν σχεδόν 300.000 ευρώ, ενώ σε χρηματοκιβώτιο σε διαμέρισμα στον Κολωνό άλλες 350.000. Μοιραία, η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, μπαίνει στο στόχαστρο και το πόθεν έσχες της θα είναι το… επόμενο που θα γίνει φύλλο και φτερό!

Αυτή είναι η προτεραιότητα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος: ο έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) της μέχρι πρότινος προέδρου του ΔΣ της ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου. Μαζί με τις δικές της δηλώσεις, βέβαια, θα ελεγχθούν και του συζύγου της…

Ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή να διενεργηθεί εξονυχιστικός έλεγχος στις δηλώσεις πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας, παράλληλα με τον γενικευμένο οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιεί ήδη η Αρχή για τα οικονομικά πεπραγμένα της Κιβωτού του Κόσμου.

Η σύζυγος του πατέρα Αντωνίου ήταν υπόχρεη στην υποβολή πόθεν έσχες λόγω της θέσεως που κατείχε στον ΜΚΟ (σ.σ. ήταν πρόεδρος του Δ.Σ.). Η εντολή του κ. Βουρλιώτη είναι να ελεγχθούν άμεσα οι δηλώσεις της, ώστε να διαπιστωθεί αν σε αυτές περιλαμβάνονται όλα τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει η ίδια ή αν έχει αποκρύψει ακίνητα ή οποιαδήποτε άλλα υλικά και μη περιουσιακά στοιχεία.

Μέσω του ελέγχου στα πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας, η Αρχή ουσιαστικά μπαίνει και στα οικονομικά του ιερέα συζύγου της, καθώς η πρεσβυτέρα υποχρεούται από τον νόμο να δηλώνει, πλην των δικών της περιουσιακών στοιχείων και όσα κατέχουν ο σύζυγός της και πρώτου βαθμού συγγενικά της πρόσωπα.

 

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares