Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Κιβωτός του Κόσμου: «Με κλείδωνε στην αποθήκη και με χτυπούσε»

Οσο η έρευνα για την «Κιβωτό του Κόσμου» συνεχίζεται τόσο τα στόματα των παιδιών ανοίγουν για το τι τελικά συνέβαινε στις δομές – Πώς απαντά ο πατήρ Αντώνιος στις καταγγελίες

Το κουβάρι των καταγγελιών για τη σεξουαλική κακοποίηση και τους ξυλοδαρμούς στα παιδιά που ζούσαν στην «Κιβωτό του Κόσμου» προσπαθούν να ξεδιαλύνουν οι αστυνομικοί. Την ίδια στιγμή, οι καταγγελίες που έρχονται στη δημοσιότητα από παιδιά που ζούσαν σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» προκαλούν οργή αλλά κάνουν και άλλους να μιλήσουν προκειμένου να διαπιστώσουν Δικαιοσύνη και ΕΛ.ΑΣ. κατά πόσο τα στοιχεία είναι αληθή.

Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών, όπως ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου ο Χρήστος Σταϊκούρας, ανέστειλε τις ενισχύσεις στη δομή όχι γιατί δεν θέλει να βοηθήσει τα παιδιά αλλά για να διαπιστωθεί πού καταλήγουν αυτά τα χρήματα. «Μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Πρόκειται για εφάπαξ ενίσχυση ύψους 50.000 ευρώ στο πλαίσιο της στήριξης φορέων από τον ειδικό λογαριασμό Covid, όπου συγκεντρώθηκαν δωρεές. Η ενίσχυση έχει χορηγηθεί και κινούνται, πλέον, διαδικασίες ανάκλησης της απόφασης χορήγησης.

Την ίδια στιγμή, η δικογραφία που επέστρεψε στα χέρια του εισαγγελέα που αναλαμβάνει εκ νέου την υπόθεση φέρεται να περιλαμβάνει πλέον δύο καταθέσεις. Η πρώτη είναι η μαρτυρία ενός 19χρονου που καταγγέλλει όχι μόνο λεκτική, αλλά και σωματική κακοποίηση, ενώ η δεύτερη κατάθεση έχει ως μάρτυρα έναν ανήλικο, ο οποίος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ήταν μπροστά σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης με θύμα άλλο παιδί. Αξίζει μάλιστα να τονιστεί πως στην κατάθεσή του συμπληρώνει την μαρτυρία του 19χρονου ως προς τον δράστη πίσω από την κακοποίηση.

πληροφορίες newsbomb.gr

Shares