Παρασκευή , 23 Φεβρουαρίου 2024

Κιβωτός του Κόσμου: «Άπλωνε τα βρωμόχερά του στο παιδί μου»

Συγκλονιστική είναι η καταγγελία της μητέρας του 19χρονου που «άνοιξε τον ασκό του Αιόλου» σχετικά με τα όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου.

Για τον εφιάλτη που βίωσε ο 19χρονος μέχρι να βρει το κουράγιο να κάνει την καταγγελία μίλησε η μητέρα του. Ο 19χρονος που με την καταγγελία του «άνοιξε τον ασκό του Αιόλου» για την Κιβωτό του Κόσμου προσπαθούσε επί 8 μήνες να βρει την ψυχολογική υποστήριξη που χρειαζόταν προκειμένου να καταγγείλει την ασέλγεια από ηγετικό στέλεχος της Κιβωτού.

Όπως ανέφερε η μητέρα του στον Alpha, το παιδί φοβόταν να καταγγείλει το περιστατικό καθώς η Κιβωτός τους παρείχε διαμέρισμα. Επίσης, το στέλεχος που κατηγορείται φέρεται να του είχε κάνει πλύση εγκεφάλου, λέγοντας ότι έχει διασυνδέσεις με άτομα υψηλού κύρους. «Μαμά δεν μπορούμε να τα βάλουμε με αυτόν», της είχε πει χαρακτηριστικά ο 19χρονος.

Η μητέρα του ανέφερε ότι το ηγετικό στέλεχος «άπλωνε τα βρωμόχερά του στα γεννητικά όργανα του παιδιού», ενώ σημείωσε ότι το παιδί στην αρχή ήταν σε σοκ και δεν μπορούσε να πει τίποτα. Ο 19χρονος μίλησε πρώτα στον αδερφό του και μετά στη μητέρα του, ενώ αναγκάστηκε να μείνει 8 μήνες μετά την ασέλγεια στη δομή μέχρι να μπορέσει να φύγει. Μάλιστα, φέρεται να είχε πει στη μητέρα του: «Μαμά στ’ ορκίζομαι ότι δεν πρόκειται να τον αφήσω πλέον να μου τα κάνει αυτά.»

Σύμφωνα με τη μητέρα, το παιδί σταμάτησε το σχολείο γιατί δούλευε 10 ώρες για την Κιβωτό. Ο πατέρας Αντώνιος, που κατηγορείται, φέρεται να έπαιρνε τον 19χρονο μαζί του και στα κανάλια για να μιλάει υπέρ της Κιβωτού.

Μετά την καταγγελία, η οποία έφερε ντόμινο άλλων καταγγελιών από παιδιά για τις δομές της Κιβωτού, η εισαγγελέας είπε στον 19χρονο να μη φοβάται και το παιδί πλέον είναι αισιόδοξο.

Τρεις κρίσιμες καταθέσεις για σεξουαλική κακοποίηση δύο παιδιών
Όσον αφορά στην έρευνα των Εισαγγελέων Ανηλίκων για σεξουαλικά εγκλήματα, υπάρχουν τρεις κρίσιμες καταθέσεις για σεξουαλική κακοποίηση δύο παιδιών. Η πρώτη είναι αυτή του 19χρονου που άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου, η δεύτερη ενός αυτόπτη μάρτυρα που επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του 19χρονου αναφέροντας ότι είδε υψηλόβαθμο στέλεχος να κακοποιεί τον 19χρονο (ενώ εκείνος ήταν ακόμα ανήλικος) και η τρίτη ενός 15χρονου που φέρεται να έχει καταθέσει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από το ίδιο υψηλόβαθμο στέλεχος της Κιβωτού.

Ο κύκλος της έρευνας των Εισαγγελέων που αφορούσε στη λήψη μαρτυρικών καταθέσεων έχει κλείσει και πλέον καλούνται για ανωμοτί κατάθεση τα πρόσωπα που έχουν μπει στο κάδρο των ευθυνών, τόσο όσον αφορά στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση όσο και όσον αφορά στις καταθέσεις για άγριους ξυλοδαρμούς και εν γένει κακοποιήσεις παιδιών.

Τα 11 πρόσωπα στο μικροσκόπιο των Αρχών
Τρεις είναι οι Αρχές που έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα και τους στενούς συνεργάτες τους. Οι Εισαγγελείς Ανηλίκων που ερευνούν τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, ξυλοδαρμούς, τιμωρίες και εν γένει κακοποιητικές συμπεριφορές. Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που βάζει στο στόχαστρό τραπεζικούς λογαριασμούς, ακίνητα, δωρεές, χρηματοδοτήσεις και όλες τις οικονομικές συναλλαγές. Η Οικονομική Αστυνομία που τοποθετεί στο μεγεθυντικό φακό 11 φυσικά πρόσωπα, στα οποία περιλαμβάνονται ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα του, στενά συγγενικά τους πρόσωπα και μέλη πρώην διοικήσεων της Κιβωτού.

Όσον αφορά στην έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, έχει ήδη σχηματιστεί πόρισμα που «καίει» -κατά πληροφορίες- στελέχη της Κιβωτού, για τα οποία προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις για διάπραξη οικονομικών εγκλημάτων. Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής, από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε λογαριασμούς και ακίνητα, προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων, όπως νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, υπεξαίρεση και απιστία.

Το πόρισμα έχει ήδη αποσταλεί από τον επικεφαλής της Αρχής -επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη- στην Εισαγγελία, ενώ η Αρχή για το Ξέπλυμα προχώρησε ήδη σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των ελεγχόμενων προσώπων μέχρι νεωτέρας.

Η Οικονομική Αστυνομία που διενεργεί την τρίτη κατά σειρά έρευνα αναμένεται να έχει στα χέρια της τα πρώτα αποτελέσματα στις αρχές του 2023, όταν και θα διαβιβάσει το υλικό στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Ο ιδρυτής της Κιβωτού περιμένει να δει που θα καταλήξουν οι παράλληλες έρευνες που «τρέχουν» σε βάρος του. Έχει σταματήσει τις δημόσιες εμφανίσεις, δεν δίνει πια συνεντεύξεις για να απαντήσει σε οσα του καταλογίζονται και αναμένει να κληθεί από τη Δικαιοσύνη για να δώσει εξηγήσεις. Εδώ και κάποιες εβδομάδες βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τρεις δικηγόρους που ανέλαβαν την εκπροσώπησή του, αν και ο ίδιος δεν είναι ακόμα κατηγορούμενος. Την ίδια στάση «απομόνωσης» από τα φώτα της δημοσιότητας τηρεί και η πρεσβυτέρα του.

newsbomb.gr

Shares