Κυριακή , 26 Μαρτίου 2023

Κίνητρο το 17ο μετάλλιο για την Κατερίνα Στεφανίδη

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) η Κατερίνα Στεφανίδη δίνει ραντεβού με το 17ο μετάλλιό της σε μεγάλη διοργάνωση. Μπορεί η προετοιμασία της φέτος να είχε λίγους αγώνες, να μη βρίσκεται στην κατάσταση που ίσως θα ήθελε, αλλά όπως έδειξε και στον αγώνα για την πρόκριση στον τελικό διατηρεί τη συνέπειά της στην παρουσία της σε τελικούς.

Με φετινή επίδοση 4,62μ. έχει την τρίτη καλύτερη από τις άλλες επτά αντιπάλους της.

Η πρόκληση είναι μεγάλη. Η κατά δύο χρόνια μεγαλύτερή της Τίνα Σούτεγ από την Σλοβενία εμφανίζεται ως το μεγάλο φαβορί. Φέτος έκανε ατομικό ρεκόρ (4,82μ.), αλλά το επί κοντώ, είναι αγώνισμα υπομονής και τακτικής.

Μια ακόμα αθλήτρια φλερτάρει με τα μετάλλια με βάση την επιδοσή της (4,72μ). Πρόκειται για την Αμαλίς Σεβαμπίκοβα από την Τσεχία.

Ίδια επίδοση αυτή τη χρονιά με την Κατερίνα (4,62μ.) έχουν και η Βίλμα Μούρτο από τη Φινλανδία, Ρομπέρτα Μπρούνι από την Ιταλία και η Μιχαέλα Μέγκερ από την Σουηδία.

Οι αθλήτριες θα ξεκινήσουν από τα 4,25μ. και θα συνεχίσουν με άλματα στα 4,45μ., 4,60μ., 4,75μ., 4,80μ και 4,85μ. Μετρά όμως και η τακτική. Τα άλματα που θα αφήσουν αφού το μετάλλιο μπορεί να κριθεί ακόμα και στη διοφορά προσπαθειών.

Η Στεφανίδη συνήθως… απέφευγε τον κλειστό. Παρόλα αυτά στο παλμαρέ της έχει δύο μετάλλια (χρυσό το 2017 και αργυρό το 2015). Αντίθετα, ο θρύλος της έχει δημιουργηθεί στον ανοιχτό στίβο με χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, χρυσό και χάλκινο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δύο χρυσά και δύο αργυρά σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Όπως βλέπετε και στον πίνακα με τις αθλήτριες που συμμετέχουν η Κατερίνα ξεκινά 5η τις προσπάθειές της.

Θέση στον τελικό διεκδικεί ο Γιάννης Νυφαντόπουλος στα 60μ. Πέρασε οριακά, αλλά όπως έδειξε και το πρωί με το νέο του ατομικό ρεκόρ βρίσκεται σε καλή κατάσταση και είναι μαχητής.

Μετέχει στη 3η σειρά. Προκρίνονται οι δύο πρώτοι κάθε σειράς και οι δύο καλύτεροι χρόνοι.

Πηγή: newsbreak

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares