Σάββατο , 30 Σεπτεμβρίου 2023
Τελευταία Νέα

Κίνηση: Σε εξέλιξη η έξοδος των ετεροδημοτών

Συνεχίζεται και το βράδυ της Παρασκευής (23.6.2023) η έξοδος των ετεροδημοτών για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και η κίνηση παρατηρείται στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών. 

Φαίνεται πως ο μεγαλύτερος όγκος των ετεροδημοτών έχει φύγει νωρίτερα από την Αθήνα, καθώς η κίνηση είναι αυξημένη μόνο κοντά στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών, εκεί δηλαδή που συγκεντρώνονται τα οχήματα.

Στους υπόλοιπους δρόμους της Αθήνας η κατάσταση είναι ήρεμη και η κυκλοφορία φαίνεται ότι είναι ομαλή. Μόνο στο κέντρο της Αθήνας είναι κλειστοί οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος λόγω της προεκλογικής συγκέντρωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δείτε την κίνηση στις 21.20:

Στην Αττική Οδό η κυκλοφορία είναι ομαλή, όπως επιβεβαιώνει και η ενημέρωση στο Twitter.

 

Από τι ώρα είναι ελεύθερη η διέλευση στα διόδια

Με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η διέλευση στα διόδια θα γίνεται δωρεάν για τα επιβατικά αυτοκίνητα και δίκυκλα σε όλους τους αυτοκινητόδρομους λόγω της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών. Το μέτρο θα ισχύει ως εξής:

  • Για τους ψηφοφόρους από τις 00:00 του Σαββάτου 24 Ιουνίου 2023 (μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο) μέχρι τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2023.
  • Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, οι δωρεάν διελεύσεις ισχύουν από τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης 22 Ιουνίου 2023 έως και τις 24:00 της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2023. Η διέλευσή τους χωρίς την επιβολή διοδίων θα γίνεται με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης δικαστικού αντιπροσώπου, καθώς και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητάς τους.

Η HELLASTRON ανακοινώνει, για λογαριασμό των μελών της, ότι στην Αττική Οδό, στην Ολυμπία Οδό, στη Νέα Οδό και την Οδό Κεντρικής Ελλάδος, στον Αυτοκινητόδρομο Μορέας, στην Εγνατία Οδό, στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η διέλευση των οχημάτων των κατηγοριών 1 και 2 (επιβατικά ΙΧ και δίκυκλα) από τους σταθμούς διοδίων θα γίνεται χωρίς χρέωση.

Για τα οχήματα των υπολοίπων κατηγοριών (λεωφορεία και φορτηγά), τα οποία δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω ρύθμιση, η καταβολή διοδίων θα γίνεται κανονικά με τους συνήθεις τρόπους (ηλεκτρονικά-χειροκίνητα).

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

newsIT.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares